Каквото и да си говорим по- вкусни от тези кюфтета не съм яла никога

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Каквото и да си говорим по- вкусни от тези кюфтета не съм яла никога
Каквото и да си говорим по- вкусни от тези кюфтета не съм яла никога
18159
Каквото и да си говорим по- вкусни от тези кюфтета не съм яла никога
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви приготвили рецепта за пикантни кюфтета от тиквички в тиган . Рецептата е простичка, но със сигурност ще ви хареса. В крайна сметка това ястие може да се приготви от всичко, което вече имате в хладилника . И не забравяйте за застоялия хляб! Той е точно за тук

Съставки

тиквички 7 бр

Хляб 100 g

Чесън 6 скилидки

яйца 2 бр.

Сол 1 ч.л.

червен пипер 1 ч.л.

Млян червен пипер на вкус

Слънчогледово олио вкус

 

 

Младите тиквички настъргайте на едро ренде. Посолете ги, разбъркайте. След 20 минути изцедете сока с помощта на сито. Тиквикчите трябва да са почти сухи.

Счукайте застоялия бял хляб в блендер. Прекарайте чесъна през пресата. Смесете всичко с тиквичките. Добавете яйцата и подправки там. Смесете всичко старателно. 


Загрейте олио в тиган. От горната маса оформете кюфтета. Те трябва да са малки и леко сплескани.

Запържете на свой ред от всяка страна. Обърнете, когато видите златиста коричка. Сервирайте ястието малко охладено. 

Такива пикантни кюфтета от тиквички дори не изискват гарнитура. Но ако решите да направите всичко според очакванията, дайте предпочитание на зърнени култури. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft