Каприз с ябълки - най-нежното ябълково изкушение, което сте опитвали. Тесто-душичка и плънка, която се топи в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Каприз с ябълки - най-нежното ябълково изкушение, което сте опитвали. Тесто-душичка и плънка, която се топи в устата:
Каприз с ябълки - най-нежното ябълково изкушение, което сте опитвали. Тесто-душичка и плънка,...
48491
Каприз с ябълки - най-нежното ябълково изкушение, което сте опитвали. Тесто-душичка и плънка, която се топи в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Идва най-пъстрият сезон от годината - есента, която ни носи най-сладкия си дар - ябълката.

Истинска класика в кулинарните предложения на есента са сладкишите с ябълки . Днес сме ви приготвили едно чудно изкушение - каприз с ябълки .

Нежен, пухкав и с убийствен вкус. Дори начинаещите в кухнята могат да го приготвят, а от друга страна този десерт ще се хареса дори на най-капризните гурмани. Твърдите и по-кисели сортове ябълки са най-подходящи за ябълковия каприз .

В основата на този десерт е блатът (част захар, част брашно, яйца и щипка сол). Най-важното е как да разбиете яйцата. Колкото по-добре го направите, толкова повече тестото ще се напълни с кислород, което означава, че ще бъде по-пищно, поресто и въздушно. Ако не успеете с тестото, сложете 3 грама бакпулвер. Мнозина добавят 1 пакетче ванилия в тестото, но това не е задължителна съставка.

Този ябълков каприз страшно се страхува от вода. Ако тестото или тавата са мокри, няма да ви се получи. Някои домакини поръсват тавичката отдолу с грис, галета или брашно за хрупкава коричка. Можете да добавите към ябълковия пълнеж кайсии, праскови, круши, банани, сладки или кисели горски плодове или стафиди. Ето как се прави този изкусителен ябълков сладкиш :

ябълков каприз

Ябълков каприз

Продукти:

5 яйца

200 гр.захар

160 гр.брашно

1 кг ябълки (кисели)

2 супени лъжици картофено нишесте

2 чаени лъжички канела

щипка сол

1 пак.ванилова захар (може да не използвате)

3 гр.лимонов сок

1 чаена лъжичка ванилова захар

За намазване: 

30 гр.захар

50 гр.масло

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар с миксер.

разбити яйца

След това прибавете яйцата към пресятото брашно, смесено със солта, и разбъркайте много добре с тел. Тестото трябва да се получи кремообразно и да е добре разбито.

купа брашно

тесто

тесто за сладкиши

Почистете ябълките от семето, обелете ги и ги нарежете на малки парченца. Оваляйте филийките ябълки в смес от канела и нишесте, и поръсете с лимонов сок.

парчета ябълки

Намазнете тавичка с диаметър 26 см с олио и поръсете с брашно, грис или галета.

тава за печене

Изсипете 1/3 от тестото във формата, след което разпределете част от ябълките върху тестото.

ябълков сладкиш

След това отново равномерно залейте ябълките с останалото тесто, наредете отгоре останалите ябълки, намажете ги с разтопено масло и поръсете със захар.

ябълков каприз

ябълков каприз в тавичка

Сложете тортата в предварително загрята фурна, печете на 180 ° C за 45 минути. Готовността на каприза може да се провери с дървена клечка за зъби  - трябва да излезе суха.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft