Като ми останат яйца след Великден, задължително правя тези Ретро сладки розички - вкус от детството!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като ми останат яйца след Великден, задължително правя тези Ретро сладки розички - вкус от детството!
Като ми останат яйца след Великден, задължително правя тези Ретро сладки розички - вкус от...
20581
Източник: actualno.com
Като ми останат яйца след Великден, задължително правя тези Ретро сладки розички - вкус от детството!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сигурно и вие имате в хладилника поне 10 боядисани яйца след Великден, които вече никой не докосва. Грехота е обаче да ги хвърляме нали? Ще ви дадем чудесна идея как да ги използвате (е, поне жълтъците).

Сигурно си спомняте тези сладки от детството - навремето се приготвяха редовно във всеки дом.

Сладки маслени розички, украсени с цветни дражета. Любима рецепта на деца и възрастни. Ето необходимите продукти за тези Ретро сладки розички :

Сладки розички с жълтъци

Продукти:

4 сварени жълтъка

1 ч. ч. пудра захар (140гр)

125 г масло

3 с. л. мас

1 ванилия

350 г брашно

Начин на приготвяне:

Сваряват се твърдо четири яйца (или използвайте вече сварени такива). Отделят се жълтъците от белтъците. Намачкват се с вилица и се смесват със захарта и омекналото масло. Намачква се до еднородна смес, добавя се маста, брашното и ванилията. Омесва се тесто (не трябва да лепне).

сладки розички

С шприц върху хартия за печене се оформят розички. Отгоре се забожда по 1 цветен бонбон-драже.

Пекат се на 150 градуса за около 15 минути.

сладки розички

Готовите розички поръсете с пудра захар, смесена с ванилия.

 Да ви е сладко!

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft