Когато не искам шоколадова торта, правя Мадам Помпадур със сметана-Тортата мечта за много поводи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Когато не искам шоколадова торта, правя Мадам Помпадур със сметана-Тортата мечта за много поводи
Когато не искам шоколадова торта, правя Мадам Помпадур със сметана-Тортата мечта за много поводи
12768
Когато не искам шоколадова торта, правя Мадам Помпадур със сметана-Тортата мечта за много поводи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Десертът, направен със собствените си ръце, е един от най-добрите подаръци, които можете да подарите на рожден ден . Изглежда много по-ефектно от обикновена кутия шоколадови бонбони. Освен това тогава човекът разбира колко труд и любов си вложил в такъв сладък подарък. Е, ако подарите домашна торта Мадам Помпадур  , рожденикът ще бъде извън себе си от щастие!

Първо, на външен вид такъв десерт по никакъв начин не е по-ниско от закупените от магазина лакомства. Сто процента ще го изглади. Второ, тази торта има много деликатен вкус . Всичко това е благодарение на ефирния пандишпан и райския крем от извара.

Как да си направим вкусна торта Мадам Помпадур

Не забравяйте да накиснете тортите на този десерт, за да получите просто вкусен резултат. За тази цел е най-добре да използвате смес от кондензирано мляко и вода. Но ванилов сироп или накисване на основата на ром също ще свърши работа.

Съставки

  • Яйца 5 броя.
  • Захар 150 гр
  • Пшенично брашно 150 гр
  • Сол 1 щипка
  • Бакпулвер 10 гр
  • Извара 500 гр
  • Кондензирано мляко 150 гр
  • Слънчогледово олио 50 мл
  • Вода 50 мл
  • Бита сметана 400 мл
  • Кокосови стърготини на вкус

Приготвяме блата. Отделете белтъците от жълтъците. Добавете сол към съда с белтъците. Разбийте ги старателно.
Добавете захарта към белтъците. Всичко се разбива добре до получаване на пухкава гъста маса. Добавете към нея жълтъците. Разбъркайте внимателно с шпатула.

Към яйчената смес добавете пресятото пшенично брашно и бакпулвера. Разбъркайте всичко отново със силиконова шпатула. 

Изсипете слънчогледово масло в тестото за блата. Разбъркайте и изсипете във форма за печене с диаметър 20 см, дъното на която е покрита с пергамент.

С помощта на нож отделете блата от стените на формата. Извадете. Оставете сладкиша върху решетка на стайна температура до пълното му охлаждане.

Приготвяне на крема. 

  • Поставете изварата в дълбока купа. Изсипете 100 г кондензирано мляко в нея. Разбийте съставките до гладкост.
  • Изсипете сметаната при изварата. Всичко се разбива старателно до получаване на хомогенен пухкав крем. 
  • Охладения блат разрежете на 3 равни части. Поставете първата част върху чиния (с разреза нагоре). Комбинирайте останалото кондензирано мляко с вода. Смесете ги до гладкост. Напоете блата с тази смес.
  • Намажете кората с изварен крем. Разпределете го равномерно. Отгоре се поставя средната кора. Също така го насищаме с кондензирано мляко и вода с помощта на четка.
  • Отгоре се слага сметана. След това наредете последния блат (разреза надолу). Намажете тортата отгоре и отстрани с останалия изварен крем, като внимателно го загладите. 

Украсете десерта с обилно количество кокосови стърготини. Сложете тортата в хладилника за 3 часа, за да се стабилизира крема. Готово!

Можете също така да украсите тортата с крем от извара. За да направите това, пригответе го малко повече от посоченото в рецептата. След това напълнете пликче с накрайник за украсяване с крема от извара .Горната част на тортата с този декор ще изглежда страхотно.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft