Купешкото пиле бъка от хормони и антибиотици - ето как да го "обезопасим", за да става за ядене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Купешкото пиле бъка от хормони и антибиотици - ето как да го "обезопасим", за да става за ядене:
21088
Източник: blitz.bg
Купешкото пиле бъка от хормони и антибиотици - ето как да го "обезопасим", за да става за ядене:

Чували сме какви ли не плашещи неща за пилетата , които се продават в магазините - че са пълни с антибиотици, хормони и токсини, които ние поглъщаме заедно с месото. Подобна новина би стреснала всеки, но за съжаление малцина са тези, които могат да си позволят да купуват само домашно отглеждани птици.

пиле хормони

Затова днес решихме да ви покажем няколко сигурни начина, с които да направите пилето безопасно за консумация у дома.

За щастие съществуват ме тоди, с които да „почистите“ месото от антибиотиците и токсините , с които е наблъскано. Ето ги и тях:

Първи начин

Когато варите пилешко месо, то знайте, че бульонът му не може да се използва. В него няма абсолютно нищо полезно. В този случай е по-добре водата да се смени поне веднъж. В процеса на варене в бульона остава цялата мръсотия от месото.

пиле бульон

Ако искате да направите вкусна и здравословна супа от пилешки бульон, тогава използвайте само домашно отглеждано пиле.

Втори начин

Когато печете пиле във фурната, отстранете кожата от него, тъй като в нея се събират всички токсини и химикали. Също така е по-добре да не използвате вътрешните органи на магазинна птица, защото именно в тях се натрупват най-много токсични вещества.

Трети начин

Дръжте птицата в специален разтвор. В 1 литър вода разтворете няколко супени лъжици сол и сока от четвърт лимон. Накиснете пилето в тази марината за 2 часа. Солта ще изсмуче много от вредните токсини.

пиле с хормони

Освен горния разтвор може да използвате и минерална газирана вода, която има и почистващи свойства. Благодарение на тази вода, пилето също ще стане по-безвредно, че и лесно за готвене и после крехко за ядене.

Пилешкото месо включва много протеини и аминокиселини. Калорийното му съдържание е по-малко от калорийното съдържание на други видове месо (приблизително 190 kcal, в зависимост от това за коя част от трупа говорим).

Животинският протеин е основна полза в пилешкото месо. Той е основният строителен материал на човешкото тяло. Също така, в пилешкото месо има много калий и фосфор.

пилешко месо ползи

Ценна и добра информация

Пилешкото месо е полезно за нашия имунитет. Наличието в него на редица ценни микроелементи ви позволява да създадете един вид защитна бариера за тялото. Тези, които редовно ядат варено пилешко месо, много по-рядко настиват.

Наборът от полезни витамини и минерали, които получаваме от яденето на пилешко месо, осигурява нормалното функциониране на нервните клетки. 

Пилето е особено полезно за тези, които страдат от безсъние, стрес и депресия.

Също така пилешкото месо съдържа витамини А и Е, витамини от група В, желязо, магнезий. В пилешкото на практика няма въглехидрати.

Пилешкото месо нормализира метаболизма, поддържа нивата на захарта и кръвното налягане в нормално състояние. Освен това понижава лошия холестерол и активира бъбреците. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft