Маймунският хляб е последният хит у дома - мек като пухче и пълен с шунка и кашкавал! Лесно и влудяващо вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Маймунският хляб е последният хит у дома - мек като пухче и пълен с шунка и кашкавал! Лесно и влудяващо вкусно:
Маймунският хляб е последният хит у дома - мек като пухче и пълен с шунка и кашкавал! Лесно и...
7511
Източник: ezine.bg
Маймунският хляб е последният хит у дома - мек като пухче и пълен с шунка и кашкавал! Лесно и влудяващо вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дори и да не сте чували за маймунски хляб , самото име вече звучи интригуващо. А когато разберете какво се крие зад него, ще се влюбите в този вид хляб на залчета .

Нежно, пухкаво тесто, много разтопен шоколад и вкусна шунка, скрита сред пухкавите дипли - с думи не може да се опише целият този разкош за сетивата! И като за капак всичко е подплатено с неземен аромат на подправки, които те примамват да си откъснеш още едно парченце. Ето и рецептата за този влудяващо вкусен маймунски хляб с шунка и кашкавал :

Влудяващо вкусен маймунски хляб с шунка и кашкавал

Продукти:

500 гр. брашно

150 мл прясно мляко

100 мл вода

1 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. захар

1/2 кубче прясна мая (20 г)

1 яйце

50 мл олио

100 мл олио

червен пипер - пушен

мащерка

балканска ръсеница

лют червен пипер - на люспи

кашкавал - 150 г

шунка - 150 г

Приготвяне:

Първо активирайте маята по познатия начин - разтворете я в топлата вода със захарта и малко брашно. Разбъркайте и покрийте съда за 10-15 минути.

Пресейте брашното и добавете към него солта. Направете кладенче и прибавете всички продукти за тестото. Замесете меко и нелепнещо тесто. Оставете го на топло за 40-50 минути, докато удвои обема си.

В купа сложете 100 мл олио и прибавете всички подправки. Може да добавите и такива по ваш вкус. Нарежете кашкавала и шунката на дребни парчета. От тестото късайте късове.

Във всяко късче поставете по парче кашкавал и шунка. Съберете краищата и оформете на топка.

Всяко топче потопете в олиото с подправките и наредете във форма за кекс.

Оставете хляба отново да втаса за още 20-30 минути и след това го изпечете за 30-35 минути на 180 градуса с вентилатор.

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft