Македонският пинджур е новият крал на зимнината! Почти като нашето кьопоолу, но казват, че е по-вкусен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Македонският пинджур е новият крал на зимнината! Почти като нашето кьопоолу, но казват, че е по-вкусен:
Македонският пинджур е новият крал на зимнината! Почти като нашето кьопоолу, но казват, че е...
1628
Източник: За Жената
Македонският пинджур е новият крал на зимнината! Почти като нашето кьопоолу, но казват, че е по-вкусен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Македонският пинджур е традиционно ястие, което със своя богат вкус и лесно приготвяне печели сърцето на всяка маса.

Тази рецепта за пинджур е идеална за приготвяне на вкусно зимно ястие, което ще събуди спомени за лятото в студените дни.

С комбинация от печен патладжан, зрели домати и ароматни подправки, пинджурът е перфектното допълнение към всяко ястие. Ето какво ви е необходимо:

Македонски пинджур

Продукти:

  • 3 патладжана
  • 1 голям домат
  • 3–4 скилидки чесън (или повече на вкус)
  • 1 връзка магданоз
  • 1 чаена лъжичка сол (на вкус)
  • Олио за готвене (при необходимост)
  • 1–2 чаени лъжички чубрица или шарена сол

Приготвяне:

1.

Надупчете патладжаните с вилица и печете във фурната на 200 °C, докато кожата им се набръчка и омекне (около 30–40 минути). След като се изпекат, ги поставете в найлонов плик да починат 10–15 минути, след което ги обелете и нарежете на ситно или ги пасирайте.

2. Нарежете ситно чесъна и го запържете в тиган със загрято олио на среден огън до златисто кафяво.

3. Нарежете домата на малки кубчета и го добавете в тигана с чесъна. Варете на слаб огън, докато доматът омекне и пусне сока си, като разбърквате от време на време.

4. Добавете нарязаните или пасирани патладжани в тигана. Добавете сол на вкус и продължете да сотирате, като бъркате непрекъснато. Добавете олио за готвене, ако е необходимо, тъй като пинджурът изисква повече олио, за да се получи кремообразна текстура.

пинджур рецепта

Снимка: YouTube

5. Преди края на готвенето добавете сухи подправки на вкус и разбъркайте добре. Варете пинджура на слаб огън, докато придобие гъста консистенция и наситен вкус.

6. Нарежете магданоза на ситно и го добавете към пинджура, непосредствено преди да го свалите от котлона. Разбъркайте и оставете леко да се охлади.

пинджур рецепта

Снимка: YouTube

7. За съхранение през зимата, поставете горещия пинджур в стерилизирани буркани, затворете ги плътно, за да се запечатат, и съхранявайте на хладно и тъмно място.

Този пиндзур е идеален за сервиране с хляб, сирене или месни ястия, а ароматът му ще обогати всяка трапеза.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft