Малко тиквички, малко кайма, няколко яйца и вечерята е готова

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Малко тиквички, малко кайма, няколко яйца и вечерята е готова
Малко тиквички, малко кайма, няколко яйца и вечерята е готова
31755
Малко тиквички, малко кайма, няколко яйца и вечерята е готова
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В сезона с тиквички е грях да не си приготвите нещо специално. От голямо разнообразие от интересни рецепти е трудно да изберете каква. Затова предлагаме да експериментирате в кухнята със сезонните зеленчуци. И днес в менюто имаме деликатни кюфтета в тиквички .

Оригиналното ястие ще се хареса на всички любители на леките и задоволителни манджи. Пълним кръгчетата тиквички с кайма и изпържваме в тиган. Благодарение на панировката тиквичките са отвън златисти и и хрупкави. Но си струва да отхапете парче и на практика се топи в устата мигновено. Опитайте това прекрасно ястие!

 

Съставки

тиквички 1кг

Свинска кайма 150 g

Телешка кайма 150 g

яйце 3 бр.

галета 100 g

Лук 1 глава

Препечен хляб 1-2 бр.

Слънчогледово олио 100 мл

Сол на вкус

Черен пипер (смлян) вкус

 

Приготвяне

Вземете млади средни тиквички, измийте добре и нарежете на филийки от 1 см. Премахнете средата с нож или кръгла форма.


Накиснете 1-2 филийки бял хляб във вода или мляко, изцедете и добавете към каймата с нарязан лук. Разбийте 1 яйце, сол и черен пипер, разбъркайте добре.


Напълнете пръстените тиквички с кайма. Разбийте яйцата с щипка сол. Изсипете галета в отделна чиния. 


Потопете тиквичките на свой ред, първо в яйцата, а след това в галетата. Сложете в тава, предварително загрята със слънчогледово масло. 


Пържете кюфтенцата от двете страни до златисто кафяво. Прехвърлете готовите пълнени тиквички върху хартиени кърпи, за да премахнете излишната мазнина. Котлети са готови! 

Сочните пръстени от тиквички с кайма могат да се сервират горещи. Но дори и когато са охладени, те ще бъдат не по-малко вкусни. За промяна може да сложите тънка филия кашкавал на всяка тиквичка 2 минути преди края на готвенето. Тя ще направи кашкавалено капаче и ще стане ястието още по-вкусно.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft