Месена баница със сирене - то не бе пухкаво тесто, то не бе вкусна плънка! Тъпчеш се без да спираш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Месена баница със сирене - то не бе пухкаво тесто, то не бе вкусна плънка! Тъпчеш се без да спираш:
4118
Източник: gotvach.bg
Месена баница със сирене - то не бе пухкаво тесто, то не бе вкусна плънка! Тъпчеш се без да спираш:

Тази уникална месена баница със сирене е идеалната закуска за голяма фамилия или пък перфектна почерпка за скъпи гости. Цялата е само пухено тесто , което се редува със сочна плънка - слоевете си личат прекрасно след изпичане.

Пригответе невероятната домашна баница за близките ви и няма да се отървете от комплименти! Ето и рецептата за уникалната месена баница :

Месена баница със сирене

Продукти:

400 мл вода

1 ч.л. захар

1 ч.л. сол

1/2 кубче прясна мая (20 гр.)

брашно - около 700/800 г 

125 гр. масло

2 с.л. олио

300-400 гр. сирене

месена баница

Приготвяне:

В купа налейте топлата вода, добавете солта, захарта и натрошената мая, и разбъркайте, докато се разтворят.

Постепенно започнете да добавяте от пресятото прашно при непрекъснато бъркане. Когато стане невъзможно да се бърка с лъжица, замесете с ръце меко тесто.

Намажете купата с малко олио, поставете тестото и го завийте със стреч фолио, оставете така за 30 минути да почине.

Разделете втасалото тесто на 4 равни части, оформени на топки. Намажете топките с малко олио и оставете за 10 минути да се отпусне тестото.

Намажете тавата с малко от мекото масло, с намаслени ръце разтеглете всяка топка на тънка кора с диаметър 30 см. Мажете корите с част от мекото масло и поръсвайте с натрошено сирене (което предварително сте разделили на 3 части). Редете така приготвените кори една върху друга.

Най-горната кора не мажете с масло и не поръсвайте със сирене.

Съберете краищата на така оформената баница към средата на тавата, обърнете баницата, така че долната кора да е отгоре а събраните краища отдолу - на дъното на тавата.

Отново с намаслени ръце и като натискате към дъното на тавата, разстелете баницата равномерно по цялото ѝ дъно.

Намажете баницата с останалото масло и оставете за кратко, докато загрее фурната.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете до приятна кафява коричка за около 40 минути. 

месеница със сирене

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft