Набождам бисквитите директно в пудинга и оставям да стегне - хем е бързо, хем вкусът е топ!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Набождам бисквитите директно в пудинга и оставям да стегне - хем е бързо, хем вкусът е топ!
Набождам бисквитите директно в пудинга и оставям да стегне - хем е бързо, хем вкусът е топ!
31903
Набождам бисквитите директно в пудинга и оставям да стегне - хем е бързо, хем вкусът е топ!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Шоколадова торта с бисквити - много проста торта, много бърза и най-важното - много вкусна. Запишете си рецептата, защото ще я правите много често. Вместо да редувам бисквитите с крема във формата, правя нещо много по-лесно - изсипвам крема и набождам вътре изправени бисквитките.

После само оставям да стегне и става един път! Ето необходимите продукти за тази простичка, но много вкусна Набодена бисквитена торта с шоколадов крем:

Набодена бисквитена торта с шоколадов крем

Продукти:

  • 1,3 л прясно мляко
  • 200 г пудинг с шоколадов вкус
  • 200 г черен шоколад за готвене (колкото по-качествен, толкова по-вкусен е кремът)
  • 180 г масло
  • 300 г захар

Необходими са ви още:

  • 400 г правоъгълни или квадратни бисквити по избор
  • 1 пакетче сметана за разбиване с вкус на шоколад
  • малко мляко за напояване на бисквитите

Начин на приготвяне:

Вземете форма с борд 24 см и я покрийте с прозрачно фолио. Върху стените на формата в кръг се нареждат бисквити, предварително напоени за кратко в мляко. От 1,3 литра мляко отделете 400 мл. Останалото прясно мляко слагаме на огъня заедно с натрошения шоколад, маслото и захарта.

Разбийте пудинга с отделените 400 мл мляко. Когато шоколадът и маслото започнат да се топят, бъркайте непрекъснато с телена бъркалка, за да се смесят всички съставки. Изсипете разбития пудинг в горещото мляко заедно със съставките и сварете крема.

Заделете една трета от крема, а останалия веднага изсипете във формата, разстелете и заравнете. Върху крема се нареждат бисквитки, т.е. набождат се направо в крема, като се редуват в кръг. Не трябва да ги киснете в мляко, защото ще омекнат от топлия крем.

бисквитена торта с пудинг

бисквити в крем

Отгоре намажете с една трета от крема, който предварително сте отделили. Отгоре наредете бисквити, потопени за кратко в млякото. Покрийте тортата с прозрачно фолио и я оставете в хладилника за около 5-6 часа (днес я направих и сега я извадих от формата, кремът беше добре стегнал и се наряза добре).

бисквитена торта с шоколадов крем

След това извадете формата от хладилника, отстранете фолиото, поставете подходяща чиния за сервиране върху кексчето и обърнете тортата. Махнете обръча и отстранете останалото фолио. Украсете тортата с шоколадов крем или по желание.

шоколадова торта с бисквити

декорирана шоколадова торта

Да ви е сладко!

парче бисквитена торта

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft