Простичка, бърза и много вкусна Царска баница без кори .
Всичко е толкова лесно, че чак не е за вярване - разбърквате всички съставки с бъркалка, слагате натрошено сирене и нарязани деликатеси от това, което имате в хладилника, запичате и имате готово, вкусно ястие. Ето основната рецепта, върху която може да импровизирате:
Царска баница без кори
Продукти:
- 4 яйца
 - 150 мл олио
 - 200 мл кисело мляко
 - малко сол на вкус
 - 300 г брашно
 - 10 г бакпулвер
 - 100 г нарязан салам
 - 100 г нарязан бекон
 - 100 г ситно сирене
 - 100 г мариновани гъби
 - сусам за поръсване
 
Приготвяне:
В по-дълбока купа първо смесете течните съставки: 4 яйца, 150 мл олио и 200 мл кисело мляко, разбийте с бъркалка до смесване.
Постепенно с разбиване добавете брашното, общо 300 гр. и 1 пак. бакпулвер (10 гр.). Разбъркайте добре, докато сместа стане гладка.
След това се добавят 100 г ситно нарязан салам, бекон на кубчета, натрошено сирене по желание и мариновани гъби от буркан. Разбъркайте с шпатула или лъжица, за да разпределите съставките равномерно.
Така приготвената смес се изсипва в малка тавичка, предварително леко намазнена, отгоре се поръсва със сусам и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.

Да ви е сладко!


                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        







