Напълних чушките с нещо, за което никога няма да се сетите – обядът беше феноменален

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Хороскоп и Нумерология
Напълних чушките с нещо, за което никога няма да се сетите – обядът беше феноменален
180684
Напълних чушките с нещо, за което никога няма да се сетите – обядът беше феноменален

Вчера направих пълнени чушки за обяд, но по съвсем различен начин, със съставка, която никога не бихте се сетили да добавите. Чушките се получиха много вкусни и сочни, а веднъж опитате ли, често ще ги правите, защото са уникално вкусни. Идеалният семеен обяд.

Обикновено приготвяме пълнените чушки с кайма и доматен сос или подобен вариант, а в постния вариант се пълнят с картофи или ориз. Ето обаче една нова рецепта за пълнени чушки , която наистина си заслужава да опитате:

Нова рецепта за пълнени чушки

Продукти: 

3-4 супени лъжици олио, една малка глава лук (или 2-3 млади глави лук)

половин чаена лъжичка сол (или на вкус)

2 големи парчета пилешки гърди

черен пипер, смлян

1/2 ч.л.

сол

лют червен пипер

къри

вегета (суха подправка)

червен пипер

Ще ви трябват още: 

един голям или два по-малки моркова (настъргани)

един домат (нарязан на малки кубчета)

200 г сварен бял ориз

едно пакетче гъбена крем супа

10 средно големи чушки за пълнене

500 мл неутрална заквасена сметана

100 гр. настърган кашкавал за поръсване отгоре

съставки пълнени чушки

Начин на приготвяне: 

Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва, месото се нарязва на кубчета, пилешките гърди се измиват и овкусяват, сиренето се настъргва. След като направите всичко това, можете да започнете процеса на приготвяне на ястието.

пържен лук

В малко загрято олио запържете ситно нарязания лук. Оставете да къкри около две минути, докато омекне и се глазира, след което добавете пилешкото бяло месо, нарязано на по-малки кубчета. Подправете с подправки на вкус.

Задушете месото при непрекъснато бъркане, след което добавете настъргания морков, един домат, нарязан на ситно и отново разбъркайте добре, за да се смесят съставките. Приблизително 5 минути са достатъчни, за да се изпържи месото от всички страни.

пиле с лук

пиле със зеленчуци

След това добавете двеста грама ориз, предварително сварен (не много) и прецеден. 

пиле с ориз в тиган

Разбъркайте отново добре и смесете съставките. Най-накрая идва тайната съставка и това е гъбената крем супа на прах (от пакетче). Изсипете цялото съдържание на пакетчет в задушеното месо.

гъбена крем супа

Разбъркайте добре и изключете котлона. Междувременно пригответе чушките: измийте ги и ги почистете от дръжките и семената. Внимателно гребвайте от сместа с лъжица и напълнете чушките (по две-три супени лъжици на чушка).

пълнени зелени чушки

Залейте пълнените чушки с течна заквасена сметана. Върху чушките поръсете настърган кашкавал (гауда) по избор. Сложете готовото ястие в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете около 50 минути.

пълнени чушки гъбен сос

Печените чушки са много вкусни и сочни. Сервирайте с част от соса, който ще се образува в тавата.

пълнени чушки с пилешко

Насладете се на тази вкусотия! 

пълнени чушки с гъбен сос

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft