Пресният хляб изсъхва средно само за един ден, но добрата новина е, че има един лесен трик, с който да възстановите свежестта му, без да ходите до магазина и без да правите пържени картофи! Ако имате стар хляб у дома и не искате да го изхвърляте, опитайте този бърз и ефикасен начин да направите хляба отново мек и вкусен, сякаш току-що е изпечен.
Трикът за пресен хляб в няколко стъпки:
- Накиснете хляба във вода - Вземете един хляб или половин хляб и го сложете в купа с вода. Намокрете го добре, няма значение дали водата е гореща или студена.
- Печене във фурната - Сложете хляба в тава за печене и го сложете в предварително загрята фурна на 150°C.
- Ако е по-малко парче хляб , печете 5-6 минути .
Ще го имате като прясно изпечен хляб. След изпичане хлябът ще бъде отново мек отвътре и ще има хрупкава коричка отвън, точно както когато сте го извадили за първи път от пекарната.
Кога един трик не работи?
Важно е да се отбележи, че този трик не трябва да се използва, ако хлябът е мухлясал или има неприятна миризма. В такъв случай е най-добре да го изхвърлите, за да избегнете евентуални здравословни проблеми.