Не се тровете с купешкият течен шоколад, а си направете сами домашен- по- вкусен, по- полезен и без нищо вредно в него

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не се тровете с купешкият течен шоколад, а си направете сами домашен- по- вкусен, по- полезен и без нищо вредно в него
Не се тровете с купешкият течен шоколад, а си направете сами домашен- по- вкусен, по- полезен и...
11853
Не се тровете с купешкият течен шоколад, а си направете сами домашен- по- вкусен, по- полезен и без нищо вредно в него
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През май 2016 г. Европейският орган за безопасност на храните (EFSA) обяви, че учените са открили глицидол в течният шоколад, който може да причини рак. Експертите на EFSA предупреждават, че дори умерената консумация на това вещество може да навреди на здравето на децата.

Рецептата на течен шоколад се възпроизвежда лесно в домашни условия, оказва се, че е много по-вкусна от магазина, по-полезна и по-евтина. И най-важното - в домашно приготвеното изкушение определено няма да намерите канцерогенно палмово масло, консерванти или оцветители.

 

Домашният шоколад е удоволствие без вреда за здравето. Трудно е да устоиш на такава комбинация от вкусове: нежен бял хляб, ароматен течен шоколад и чаша силно кафе ...

Шоколад у дома

СЪСТАВКИТЕ

1 супена лъжица. мляко
1,5 с.л. л. брашно
1 супена лъжица. захар
2 с.л. л. какао
1 супена лъжица масло
3 супени лъжици орехи или лешници

 

ПОДГОТОВКА

Комбинирайте гранулирана захар, какао и брашно в купа.

Добавете млякото на малки порции. Бъркайте постоянно, така че да няма бучки.

Доведете сместа до кипене на слаб огън, като бъркате постоянно, за да не загори.

Почистете от черупката печените ядки. За да ги смилате, можете да използвате кафемелачка, пасатор или финно ренде.

Добавете нарязаните ядки и маслото към пастата.

Гответе пастата на слаб огън, докато се сгъсти до консистенцията на заквасената сметана. Охладете готовия продукт и прехвърлете в буркан с капак. Съхранявайте в хладилника.

Приятен апетит!

Домашно приготвеният течен шоколад не съдържа вредни добавки, така че това ястие може безопасно да се дава на деца, без да се страхувате за здравето им.

Ако статията ви е харесала, може да я споделите с приятелите си!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft