Немски ябълков каприз - пръхкав, хрупкав и размазващо нежен! Най-вкусният ябълков сладкиш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Немски ябълков каприз - пръхкав, хрупкав и размазващо нежен! Най-вкусният ябълков сладкиш:
Немски ябълков каприз - пръхкав, хрупкав и размазващо нежен! Най-вкусният ябълков сладкиш:
15742
Източник: edin.bg
Немски ябълков каприз - пръхкав, хрупкав и размазващо нежен! Най-вкусният ябълков сладкиш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този лесен сладкиш е най-вкусната комбинация между дамски каприз и ябълков щрудел . Лек, нежен, пръхкав и много хрупкав - направо ще ви остави без дъх! Изберете по-кисел сорт ябълки за допълнителна сочност и да започваме! Ето рецептата за фантастичния немски сладкиш с ябълки или немски ябълков каприз :

Немски ябълков каприз

Продукти:

250 гр.

брашно

250 гр. масло

160 гр. пудра захар

2 яйца + 2 жълтъка

За ябълковата плънка:

500 гр. ябълки

3 с.л. захар

За глазурата:

3 белтъка

3 с.л. захар

Приготвяне:

Разбийте размекнатото масло със захарта за 10-15 минути, след което прибавете едно по едно яйцата и брашното. Получената смес изсипете в тавичка, намазано с масло.

Предварително пригответе ябълковата плънка. Настържете ябълките на едро ренде или ги нарежете на тънки резени. След това ги смесете със захарта и малко вода, и сварете на котлона до сгъстяване на умерен огън. По желание може да овкусите с канела или ванилия.

Върху тестото разстелете плънката на равномерен пласт, а върху нея разпределете разбитите на гъст сняг белтъци със захарта. Може да го направите и с шприц, ако разполагате с такъв.

Сладкишът се пече до готовност в умерена фурна, след което се оставя да се охлади и се нарязва на парчета.

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft