Няма да ви лъжа не е лесна рецептата, но пък за сметка на това е на най- високо ниво и няма как да не очаровате всички с нея

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Няма да ви лъжа не е лесна рецептата, но пък за сметка на това е на най- високо ниво и няма как да не очаровате всички с нея
Няма да ви лъжа не е лесна рецептата, но пък за сметка на това е на най- високо ниво и няма как...
15233
Няма да ви лъжа не е лесна рецептата, но пък за сметка на това е на най- високо ниво и няма как да не очаровате всички с нея
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти

1 обезкостено свинско филе (1,5 кг), разрязано на правоъгълник, който бихте могли да напълните и завиете на руло

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка млян черен пипер

1/2 чаша ябълково желе

1 супена лъжица дижонска горчица на зърна

За пълнежа от ябълки и бекон:

4 нарязани на кубчета парчета бекон, около 200 гр.

2 глави лук, нарязани на ситно

3 скилидки чесън пресовани

1 голяма сладко-кисела ябълка, обелена, почистена от семките и нарязана на кубчета

1 супена лъжица нарязан свеж градински чай или чаена лъжица изсушен

2 супени лъжици нарязана прясна мащерка или 2 чаени лъжици изсушена

1/4 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка млян черен пипер

2 чаши нарязан на кубчета сух хляб

1/3 чаша пилешки бульон, по възможност безсолен

Начин на приготвяне:

за пълнежа от ябълки и бекон:

В голям незалепващ тиган, запържете бекона на средна температура, разбърквайте, докато стане златист, отнема около 5-6 минути. Извадете го върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина и поизстине.

Оставете само 2 ч.

л. мазнина от бекона в тигана; Запържете лука и чесъна на средна температура, като се разбърква от време на време, докато омекнат, около 2 минути. Добавете ябълката, градинския чай, мащерката, сол и черен пипер; Гответе и бъркайте, докато ябълката леко омекне, около 4 минути. Добавете и кубчетата хляб. Изсипете бульона отгоре; Гответе и бъркайте, докато се абсорбира, около 30 секунди. Изсипете плънката в купа; Разбъркайте я с бекона. Оставете да се охлади до стайна температура. (Можете да я приготвите до 24 часа предварително: съхранявайте покрита и охладена.)

 

за свинското руло:

Междувременно, поставете филето, с мазната страна нагоре, на дъска с късия му край към вас. Поставете ножа хоризонтално на 2 см от дъното на месото; Режете към центъра на свинското месо. Повдигнете горната половина на свинското месо; Продължете да правите плитки хоризонтални разрези по-дълбоко в месото, „развивайте" свинското месо, докато стигнете центъра и дръжте ножа успоредно на дъската за рязане, за да поддържате една и съща дебелина, докато свинското се „развие" напълно и образува плосък правоъгълник. Поръсете и двете страни със сол и черен пипер.

Разпределете плънката в средата на свинското месо. Навийте свинското плътно, така че мазната страна да е нагоре, а краят подпъхнат отдолу. Вържете стегнато със здрав конец на интервали от 5 см.

Загрейте скарата на средна температура около 200 C. Поставете свинското руло на намазнената скара; Поставете под рулото еднократна алуминиева тавичка, за да се събира мазнината и да не се пали скарата; Затворете капака. Печете, докато термометъра за месо отчете 70 C, или около 1,5 - 2 часа.

В малка тенджера, смесете ябълковото желе с горчицата; Готвим при умерена температура, разбъркваме, докато леко се сгъсти, около 5 минути.

Намажете със сместа запеченото руло. Увеличете температурата на скарата до висока; Затворете капака. Печете докато глазурата леко се запече, за около 3 минути. Извадете и покрийте рулото; Нека си почине 10 минути преди нарязването.
Рулото можете да опечете и на фурна, ако нямате подходяща скара. Първо печете отдолу около 1,5 - 2 часа на 190 - 200 C, след като глазирате рулото – още няколко минути на максимална температура отгоре.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft