От всички рецепти със свински джолан, които знам, тази ми се оказа най-привлекателна. Споделям с вас този метод, който ви позволява да получите изключително нежни, крехки и златисти джоланчета и всичко това с минимални усилия.
.jpeg)
Продукти:
- Свински джолан 2 бр.
- Горчица 4 с.л.
- Мед - 2 супени лъжици.
- Кимион 1 ч.л.
- Сол
Процес на готвене:
Започвам с старателно измиване на джолана в студена вода.

Поставям двете джоланчета в подходяща тавичка, добавям сол и кимион.

След като заври внимателно отстранявам пяната, докато спре да се образува обилно.
След това затварям капака, намалявам котлона и оставям да се готви час и половина, като периодично обръщам месото.

Няколко минути преди края на готвенето приготвям прост сос, който ще придаде на джоланите мекота и златист оттенък. Смесете мека горчица с мед до гладкост.


След варенето изваждам месото от бульона, поставям в чиния и леко охлаждам, след което го заливам с горчично-меден сос, като намазвам обилно цялата повърхност.


След това опаковам джоланите в плик за печене и ги поставям във фурната, предварително загрята до 175 градуса.

Джоланите се пекат час, след което отрязвам горната част на ръкава, намазвам бутчетата със сока от ръкава и ги връщам във фурната за 15 минути на 180 градуса.

Получават се невероятно красиви и невероятно апетитни бутчета с нежна и мека коричка и сочно месо във вътрешността, което лесно се отделя от кокала.
(1).jpeg)

Тази рецепта е истинско удоволствие за всички любители на месото!


 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







