Панирано пилешко без брашно, децата го обожават, а как върви с биричката само лятото не е истина

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Панирано пилешко без брашно, децата го обожават, а как върви с биричката само лятото не е истина
Панирано пилешко без брашно, децата го обожават, а как върви с биричката само лятото не е истина
76614
Панирано пилешко без брашно, децата го обожават, а как върви с биричката само лятото не е истина
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не всички домакини обичат да готвят пилешки гърди . Не е изненадващо, защото ако ги изпуснете за миг дори, те веднага стават сухи и безвкусни. Ето защо редакцията ни ви предлага проста и надеждна рецепта за сочна пилешка гърда стъпка по стъпка с инструкции за готвене.

 

Сочна рецепта за пилешки гърди

Тази рецепта е изключително проста. За да приготвите пилешките гърди, имате нужда от минимум съставки и време. Бъдете сигурни, ще се окаже много вкусно, необичайно, а месото ще остане невероятно нежно и крехко! Между другото, като бонус, в края на статията ще намерите кратко видео, което ще демонстрира целия процес на готвене на пилешки гърди от началото до края.

 

Съставки

2 пилешки филета
3 яйца
1 ч.л подправка за  пиле (на вкус)
2 скилидки чесън
1 ч.л. сол
2 с.л. нишесте
растително масло (за пържене)

 

подготовка

Първата стъпка е да нарежете пилешката гърда на дълги парчета След това правим на всяко парче с острата страна на ножа от двете страни резки както е показано на снимката, така че подправките да се накисват по-добре в месото.

Отделяте жълтъците от белтъците. След това добавете чесъна, подправките и солта, преминали през преса при пилешките гърди 

Ако подправките ви вече съдържат сол, вземете предвид това, за да не пресолите и сложете желтъците

Разбъркайте всичко добре и оставете месото да се маринова поне 20 минути.Когато гърдата се маринова, поръсете я с нишесте и отново разбъркайте добре. Нишестето ще направи месото още по-сочно.Сега разбийте останалите белтъци с щипка сол до пухкава текстура 

След това потапяме всяко парче пиле в белтъка и веднага го изпращаме за пържене в предварително загрят тиган с масло или олио. Пържете на среден огън за буквално 2 минути от всяка страна. 

А ето и обещаното видео , в което можете да видите всички подробности за приготвянето на такава вкусна вечеря

 

Разбира се, най-добре е пилето да се сервира с млади картофи и пресни зеленчуци. За щастие, тези зеленчуци са повече от наличните през летните месеци. Какви тайни имате за приготвянето на сочни пилешки гърди? Чувствайте се свободни да споделите опита си в коментарите. Приятен апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft