Обичам хрупкав меренг - било то в целувки, глазура или торта Павлова, но винаги ме е отблъсквал досадният процес на разбиване на белтъците на водна баня.
Ето защо, когато открих този видео урок в YouTube сърцето ми буквално подскочи.
Авторката предлага много лесен и практичен начин за приготвяне на перфектен сняг и меренг, които са не само вкусни, но и изглеждат красиво и са лесни за приготвяне .

Снимка: pixabay
Можете също да използвате този сняг, за да направите основа за Павлова, целувки или глазура за Дамски каприз, например.
Как да си направим Перфектния белтъчен сняг без да разбиваме белтъците на водна баня?
Перфектният белтъчен сняг
Нуждаем се от:
- 4 белтъка
- 280 г пудра захар
- 1 супена лъжица лимонов сок
Процедура:
Приготвяме водна баня, която слагаме на котлона и я оставяме да се загрее.
Смесете белтъците и захарта и ги сложете върху съда.
Разбърквайте от време на време и следете температурата.

Снимка: pixabay
Температурата трябва да бъде около 74 градуса по Целзий .
Добавяме и малко лимонов сок .
Изсипете все още горещата смес в блендер и оставете да се разбива за около 15 минути .

Снимка: pixabay
Можем да добавим и гел оцветител за храна към снега.
Пригответе тава за печене и я покрийте с хартия за печене.
(49).jpg)
Снимка: pixabay
С помощта на сладкарски пош шприцовайте отделни целувки или други форми върху хартията.
Основното правило е да са с еднакъв размер, за да се изпекат еднакво.

Снимка: pixabay
Сушете във фурна на 100 градуса за около час (в зависимост от размера на меренгите).
Ако е възможно, изберете функцията вентилатор, за да ускорите сушенето.














