ПЕРФЕКТНИЯТ белтъчен сняг за целувки и Павлова! Държи идеално форма и не е необходима водна баня! Рецепта директно от сладкаря!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
ПЕРФЕКТНИЯТ белтъчен сняг за целувки и Павлова! Държи идеално форма и не е необходима водна баня! Рецепта директно от сладкаря!
ПЕРФЕКТНИЯТ белтъчен сняг за целувки и Павлова! Държи идеално форма и не е необходима водна баня!...
796
Източник: За Жената
ПЕРФЕКТНИЯТ белтъчен сняг за целувки и Павлова! Държи идеално форма и не е необходима водна баня! Рецепта директно от сладкаря!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичам хрупкав меренг - било то в целувки, глазура или торта Павлова, но винаги ме е отблъсквал досадният процес на разбиване на белтъците на водна баня.

Ето защо, когато открих този видео урок в YouTube сърцето ми буквално подскочи.

Авторката предлага много лесен и практичен начин за приготвяне на перфектен сняг и меренг, които са не само вкусни, но и изглеждат красиво и са лесни за приготвяне .

пай меренг

Снимка: pixabay

Можете също да използвате този сняг, за да направите основа за Павлова, целувки или глазура за Дамски каприз, например.

Как да си направим Перфектния белтъчен сняг без да разбиваме белтъците на водна баня?

Перфектният белтъчен сняг

Нуждаем се от:

  • 4 белтъка
  • 280 г пудра захар
  • 1 супена лъжица лимонов сок

Процедура:

Приготвяме водна баня, която слагаме на котлона и я оставяме да се загрее.

Смесете белтъците и захарта и ги сложете върху съда.

Разбърквайте от време на време и следете температурата.

swiss meringue

Снимка: pixabay

Температурата трябва да бъде около 74 градуса по Целзий .

Добавяме и малко лимонов сок .

Изсипете все още горещата смес в блендер и оставете да се разбива за около 15 минути .

белтъци в блендер

Снимка: pixabay

Можем да добавим и гел оцветител за храна към снега.

Пригответе тава за печене и я покрийте с хартия за печене.

белтъчен сняг

Снимка: pixabay

С помощта на сладкарски пош шприцовайте отделни целувки или други форми върху хартията.

Основното правило е да са с еднакъв размер, за да се изпекат еднакво.

перфектни целувки

Снимка: pixabay

Сушете във фурна на 100 градуса за около час (в зависимост от размера на меренгите).

Ако е възможно, изберете функцията вентилатор, за да ускорите сушенето.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft