Печени скариди в доматен фета сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Печени скариди в доматен фета сос
11312
Печени скариди в доматен фета сос

 

 

 

 

 

Едно ястие не трябва да бъде сложно или да отнема много време за да бъде вкусно. Скаридите са едно от най-популярните ястия в днешно време.

Кралските скариди се отглеждат в специални ферми, а техния вкус зависи от начина, по който са отглеждани. По черупките им не трябва да има пясък или черни петна. Ако ви се сторят сухи, това означава, че са стари. Най-добре е да изберете варианта със замразените скариди за това ястие. Можете да си купите изчистени скариди, които са готови за приготвяне. Но ако решите да купувате такива, които не са изчистени имайте напредвид, че след почистване те губят около 20% от теглото си.

Най-популярни скариди са тигровите, които виреят в топлите води. При приготвянето и сервирането на скаридите, трябва да знаете, че оставени на стайна температура, те бързо влошават вкусовите си качества. Това се дължи на една специфична бактерия и затова те се съхраняват във фризер или върху лед.

 

Продукти:

1 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, ситно нарязана

2 скилидки смлян чесън

2 консерви по 400 гр. домати на кубчета

1/4 чаша пресно нарязан магданоз

1 с.л. прясно нарязан копър или 1 ч.л. сух копър

450-600 гр. средни на големина сурови скариди (изчистени, обелени и размразени)

Щипка сол

Щипка черен пипер

80 гр. фета сирене (около 2/3 чаша разтрошено)

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 C. Загрейте зехтина в голям огнеупорен тиган на средно висока температура. Добавете лука и го запържете, докато омекне, за около 3-5 минути. Добавете чесъна и го запържете, докато пусне от своя аромат, за около 30 секунди.

Добавете доматите и оставете сместа да заври. След което намалете котлона и оставете да поври за около 5-10 минути, докато соса се сгъсти.

Отстранете соса от котлона. Добавете магданоза, копъра, сиренето и скаридите. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Поставете тигана във фурната и печете, докато скаридите станат готови, за около10-12 минути.

Сервирайте веднага, като можете да гарнирате ястието с пресен италиански хляб, макарони или ориз.

 

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft