Картофите са практически вторият хляб за всеки от нас. Но за да бъда честни, напоследък ми писна да готвя баналното картофено пюре, а пържените картофи вече не предизвикват удоволствие у децата.
(132).jpg)
Затова днес нашите редактори споделят с любимите си читатели рецепта за необичайна гарнитура с картофи . Това ястие не е просто, защото можете да експериментирате с пълнежа, като добавите любимите си съставки!
(161).jpg)
СЪСТАВКИТЕ
1 кг картофи
50 г кашкавал
30 г масло
1 супена лъжица майонеза
1 супена лъжица нарязан копър
1/2 ч.л. сол
4 скилидки чесън
ПОДГОТОВКА
Измийте добре картофите и направете няколко пробивания с вилица във всяка грудка.
(116).jpg)
Поставете картофите във фурната и печете на 180 градуса за 45 минути. Времето за готвене може да варира в зависимост от размера на картофите
(182).jpg)
Настържете кашкавалът на ситно ренде.
(371).jpg)
Смесете кашкавалът с омекотеното масло, майонезата, копъра и нарязания чесън.
(305).jpg)
Разточете на порции топките от кашкавалената смес.
.jpg)
След като охладите картофите, направете разрези във всяка една грудка, както е показано на снимката.
.jpg)
Поставете топче в средата на всеки картоф. Поставете картофите в предварително загрятата фурна за няколко минути - и можете да ги поднесете на масата.
.jpg)
Такава гарнитура ще бъде чудесно допълнение към всяко месно ястие !
Желаем ви нови кулинарни подвизи! Поставете щедро харесване и споделете рецептата с приятелите си.














