Пияни пържоли
	 Пияни пържоли 
	рецепта за пияни пържоли с бира от немската кухня
	6 свински пържоли (от врата)
	3 глави лук
	1 чаена чаша бира
	3 филии черен хляб
	1 чаена лъжичка кимион
	кората от един лимон
	2 супени лъжици мас
	1 глава чесън
	2 супени лъжици брашно
	2 чаени чаши месен бульон (от кубче)
	2 дафинови листа
	сол и черен пипер на вкус.
	Пържолите се посоляват и наръсват с черен пипер. Изпържват се в сгорещената предварително мас. Вадят се и се държат на топло.
	В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук, а след това и брашното.
	Средата на филиите хляб се залива с бульона и бирата и се прибавя към запръжката. Слагат се дафиновите листа, скилидките чесън, нарязани на половинки. Отгоре се поставят пържолите и се оставят да врат на слаб огън.
	Малко преди да се свали яденето от огъня, се прибавят кимионът и лимонените кори, настъргани на ситно ренде.

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







