Пържоли по ловджийски
	ПРОДУКТИ:
	4 бр.свински пържоли
	150 грлук кромид стар
	100 грмасло
	250 грарпаджик
	200 млвино бяло
	100 гркренвирши
	150 гргъби
	100 гршунка
	30 грбрашно тип 500
	20 млдоматено пюре
	4 грчерен пипер млян
	1 бр.дафинов лист
	1/2 вр.магданоз пресен
	ПРИГОТВЯНЕ:
	1. Начукайте пържолите  и ги поръсете със сол и черен пипер
	2. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете леко от двете страни
	3. В същата мазнина задушете лука, гъбите, нарязани на ивици, доматеното пюре и 2 супени лъжици брашно
	4. Изсипете виното в сместа и малко топла вода (бульон), за да я разредите
	5. Посолете на вкус, подправете с дафиновия лист и черен пипер и оставете да къкри 10-15 минути
	6. Към готовия вече сос прибавете нарязаните на ивици и леко запържени кренвирши и шунка
	7. Добавете обелените и задушени лукчета и ситно нарязания магданоз
	8. Отново кипнете соса и до поднасянето го съхранявайте на водна баня
	9. При сервирането полейте пържолите първо със соса и гарнирайте с пържени картофи
	Може да гарнирате и със задушени в масло зеленчуци.

                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            







