Пухкав и нежен сладкиш с мляко: Невероятна рецепта, която покори света, толкова е мек, че се топи на езика!
Пригответе у дома нещо по-вкусно и по-лесно от традиционния кекс, което ще бъде чудесно допълнение към сутрешното ви кафе.
Ако го опитате веднъж, ще го приготвяте редовно.
Не се колебайте и си го пригответе още днес, отдавна не сте яли нещо толкова меко и вкусно.
Млечен сладкиш
Имаме нужда от:
- 4 яйца
 - 250 г гранулирана захар
 - 350 г обикновено брашно
 - 2 чаени лъжички бакпулвер
 - щипка сол
 - 70 г масло
 - 240 мл мляко
 - 1 чаена лъжичка ванилова захар
 
По избор:
- Пудра захар за поръсване
 
Приготвяне:
Добавете яйцата, солта и захарта в купа. Първо се разбърква с бъркалка, а след това разбиваме с миксер до получаване на пухкава маса.
Добавете бакпулвера в купа с пресятото брашно.
Изсипете млякото в тенджерка. Добавете размекнатото масло и ваниловата захар. Бърка се на загрят котлон, докато маслото се разтопи.
Добавете млечната смес към тестото на два пъти и разбъркайте добре с бъркалка.

Изсипете тестото в тавичка, застлана с хартия за печене.

Пече се 35-40 минути на 180°C.

След изпичане се поръсва с пудра захар и се поднася.

Добър апетит!

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        







