По-вкусно от баклава! Разбиваш 4 яйца в сместа, печеш и заливаш със сироп - топи се в устата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-вкусно от баклава! Разбиваш 4 яйца в сместа, печеш и заливаш със сироп - топи се в устата:
По-вкусно от баклава! Разбиваш 4 яйца в сместа, печеш и заливаш със сироп - топи се в устата:
175251
По-вкусно от баклава! Разбиваш 4 яйца в сместа, печеш и заливаш със сироп - топи се в устата:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Сочен и много лек сладкиш с грис и орехи , приготвя се бързо и просто, а вкусът му е неустоим. Ще се насладите на всяка хапка - сочен и много вкусен. Спокойно може да конкурира и баклавата, и реването! Ето необходимите продукти за невероятния Грис-сладкиш с орехи .

грис сладкиш с орехи

Грис-сладкиш с орехи

Продукти: 

4 яйца

1 чаша захар

1 чаша брашно

1 чаша натрошени орехи или лешници

2 чаши грис

1 чаша олио

1 чаша прясно мляко

1 бакпулвер

За дресинга:

250 г захар

400 мл вода

1 ванилова захар

1 лимон - кора

За намазване:

2 пак.

разбита сметана

леко счукани орехи за декорация

Приготвяне: 

Включете фурната на 200 градуса. Намажете тава с размери 20х35 см с олио и я поръсете с брашно, а излишното изтръскайте. Разбийте яйцата на пяна, след това добавете захарта и продължете да разбивате, докато се разтопи и сместа се сгъсти и побелее.

разбити яйца

Добавете течните съставки (мляко и олио), след това добавете сухите съставки (брашно, грис, ядки). Накрая добавете бакпулвера, след което изсипете получената смес в подготвената тава и печете в предварително загрята фурна за около половин час.

тесто в тава

сладкиш във фурна

Докато сладкишът се пече, пригответе сиропа. Сварете водата заедно със захарта, ванилията и настърганата кора от един лимон, около 5 минути след като заври. Залейте горещия, изпечен сладкиш с горещия сироп и го оставете да изстине.

сладкиш сиропиране

Накрая разбийте сметана и намажете сладкиша равномерно по цялата повърхност. Отгоре поръсете шепа счукани орехи. Най-добре е, когато се сервира студен от хладилника. 

сметанов крем

сладкиш с орехи

Да ви е сладко!

грис сладкиш

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft