Половин час сега, после цяла зима вкусно похапване на салата от патладжан

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Половин час сега, после цяла зима вкусно похапване на салата от патладжан
Половин час сега, после цяла зима вкусно похапване на салата от патладжан
136861
Половин час сега, после цяла зима вкусно похапване на салата от патладжан
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжаните, благодарение на съдържащия се в тях калий, имат благотворен ефект върху сърдечната дейност и нормализират баланса между вода и сол в организма. Не случайно на Изток те се наричат ​​зеленчука на дълголетието и се препоръчва редовно да се хранят с тях възрастните хора.

зимнина с патладжан

Лятото свършва и е време да си набавим полезни зеленчуци за зимата. Освен това, приготвянето на "сини домати" не е толкова сложно занаятие

зимнина с патладжан

Нашата редакторски екип Ви кани да си приготвите за зимата салата от патладжан, който е известен с това, че никога не остава в килера и се изяжда много бързо, обикновено още в самото начало. От количеството съставки, представени в рецептата, се произвеждат 11 буркана 

 

Салата за зимата с патладжан и пипер

СЪСТАВКИТЕ

2 кг патладжани
3 кг домати (или 3 л доматен сок)
1,5 кг червеначушка
лют пипер
4 глави чесън
2 супени лъжици сол
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици рафинирано растително масло
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица вода

ПОДГОТОВКА

Нарежете доматите на филийки и ги прехвърлете в голяма купа.
зимнина с патладжан
Добавете сол, захар и растително масло. Смесете добре всичко. Оставете ги за известно време, така че доматите да могат да започнат да пускат сок.
Пъхнете чушка на ленти и патладжана на малки парченца в месомелачката
зимнина с патладжан
Поставете доматите на огъня и като се разбърквате от време на време, доведете до кипване. След това гответе за още две минути.

Добавете към доматите, чушките, чесъна, лютия пипер и патладжана.
зимнина с патладжан
Разбърква се и се задушава. На пръв поглед изглежда, че водата не е достатъчна, но в процеса на нагряване, зеленчуковата маса ще даде доста сок. Ако нивото на водата все още е под нивото на зеленчуците преди варенето, добавете чаша вода.

След началото на кипването засечете 30-40 минути. Зеленчуците трябва да са готови за това време
зимнина с патладжан
Накрая се слага оцета в патладжан салата, всичко се разбърква добре и се премахва от огъня.
Горещата салата се разпределя върху предварително приготвени стерилизирани буркани. Херметически затворете с капаци
зимнина с патладжан
Обърнете бурканите, покрийте с кърпа и я оставете за няколко часа. Салатката за зимата е готова. Бон апетит!

Суровите патладжани съдържат само 24 калории на 100 грама и могат да се превърнат в отличен диетичен продукт. Но при пържене те абсорбират маслото и калорийната им стойност нараства до 107 калории.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft