Портокалите и другите цитрусови плодове са първото нещо, за което се сещаме, когато се спомене витамин C .
Те наистина са известни с това, че съдържат този ценен витамин, но ще се изненадате да научите, че има храни , които го съдържат в още по-големи количества.
Витамин С е ключов за повишаване на имунитета, поддържане на здравето на кожата, ускоряване на заздравяването на рани и подобряване на усвояването на желязо, така че е важно да си набавяме достатъчно от него през цялата година, особено през периоди, когато сме склонни към настинки и инфекции.
Това е списък с истински „шампиони“ на витамин C, а изброените храни са не само здравословни, но и леснодостъпни.
Снимка: pixabay
Жълти чушки
Те помагат за поддържане на здраво зрение, подкрепят имунната система и намаляват риска от сърдечни заболявания.
Люти чушки
Те помагат за подобряване на кръвообращението, намаляване на болката и укрепване на имунитета.
Киви
То подпомага здравето на сърцето, подобрява храносмилателната система и укрепва имунитета.
Снимка: pixabay
Ягоди
Те помагат за поддържане на здравето на кожата, намаляват възпаленията и подпомагат здравето на сърцето.
Кейл
Подпомага детоксикацията, укрепва имунитета и подобрява здравето на костите.
Папая
Подпомага храносмилателната система, укрепва имунитета и поддържа здравето на кожата.
Снимка: pixabay
Броколи
Те подпомагат детоксикацията, подобряват здравето на сърцето и укрепват имунната система.
Червени чушки
Помагат за поддържане на здравето на кожата, подпомагат зрението и укрепват имунитета.
Брюкселско зеле
Подпомага здравето на сърцето, намалява възпаленията и укрепва костите.
Снимка: zelen.bg
Ацерола
Изключително богат на антиоксиданти, той укрепва имунната система, подобрява здравето на кожата и помага в борбата с инфекциите.