Правите това с боба преди да го сготвите и няма да имате подуване и тежеств корема, както и газове

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Правите това с боба преди да го сготвите и няма да имате подуване и тежеств корема, както и газове
51739
Правите това с боба преди да го сготвите и няма да имате подуване и тежеств корема, както и газове

Бобът е една от основните храни, които всеки дом трябва да има. В същото време той може да стои с години на рафта в очакване да бъде най-накрая приготвен. Причината е проста: Бобовите растения , особено грахът и бобът, причиняват подуване и газове . Много хора приемат това за нормално, но причината е, че всичко зависи от подготовката на зърната и реално може да избегнете това

 

Няма значение какъв цвят е бобът! Ние ще ви кажем как да готвите боб , за да избегнете неприятните странични ефекти и ще ви предоставим някои убедителни доказателства, че този вид бобови растения е просто необходим за тялото ви и доброто здраве

Как да готвя боб правилно

 

Проучванията на Световната здравна организация показват, че процентът на консумация на месо варира около 2-3 пъти седмично. В същото време тялото ни се нуждае от протеини всеки ден. Ползите за здравето на фасула и бобът са, че те са едни от най-богатите на протеини храни, които също съдържат разтворими и неразтворими фибри, пектини, антиоксиданти и минерали (главно фосфор, цинк и калий).

Бобът предотвратява стареенето на тялото, подходящ е за диабетици и повишава ефективността. И също така е отлична основа за обилни ястия : яхнии, супи, салати се приготвят с него и се ядат точно така. Но първо трябва да го подготвите правилно .

 

Причината за дискомфорта в стомаха се крие в олигозахаридите . Тези вещества не се усвояват, но провокират по-активен процес на ферментация и съответно образуване на газове. Не само бобът, но и много други бобови растения съдържат тези компоненти. За щастие те могат лесно да бъдат премахнати преди и по време на готвене. Следвайте нашите инструкции!

Първо накиснете зърната за една нощ . Трябва да престоят поне 8 часа, след което водата трябва да се отцеди, а зърната да се изплакнат обилно.

Изсипете продукта със студена вода и поставете на умерен огън. Дръжте, докато заври , след това отново отцедете течността, изплакнете зърната със студена вода с помощта на гевгир.

Варете зърната до кипене, след това още 15 минути и изцедете водата за последен път. Изплакнете, напълнете наново и сега гответе, докато приготвите ястието си

Като цяло този процес се свежда до инфузия и две смени на водата. Всичко, за да направим бобът възможно най-безвреден и здравословен за стомаха. Посолете го след готвене , след източване на водата. Резен масло ще бъде достатъчен, за да го превърне в пълноценна гарнитура или нещо по-интересно.

 Този вид бобови растения може и дори трябва да се комбинира с други зеленчуци , но не се препоръчва да се готви или дори да се смесва с други зеленчуци от неговия сорт

Яхния от боб е друга ярка идея. Факт е, че бобовите растения съдържат много нишесте и затова ястията с много сос понякога просто се нуждаят от подобен сгъстител . Това е много по-добре от добавянето на брашно.

Дори простото готвене може да бъде ключът към успеха! Свойството на бобът е такова, че колкото по-дълго се държи във вода преди готвене, толкова по-нежен ще се окаже за корема ви. Интересен факт : човек може да яде боб дълго време, без да изпитва дискомфорт. Съдържа всички основни хранителни вещества.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft