Преди ги хвърлях, защото не знаех колко са полезни и за какво служи чаят от тях. Сега само това пия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Преди ги хвърлях, защото не знаех колко са полезни и за какво служи чаят от тях. Сега само това пия!
25563
Преди ги хвърлях, защото не знаех колко са полезни и за какво служи чаят от тях. Сега само това пия!

Немалко хора обожават киселеещите плодчета на нара , но изхвърлят обелките му.

Това е огромна грешка и по всяка вероятност, след като прочетете този материал, няма да го правите повече.

Корите на нара са извънредно полезни за здравето и биха могли да бъдат направени на чай.

 

Ето за какво може да ви е от полза чаят от кори от нар:

 

1. Срещу сърдечни болести

Корите на този плод са изключително богати на антиоксиданти, които борят заболяванията на сърдечносъдовата система.

 

2.

Извънредно богати са на витамин С

Корите от нар са изключително богати на витамин С, който е неразделна част от здравословния хранителен режим.

Подпомага храносмилателната система

Ползите от този витамин за здравето наистина са много.

Можем да започнем от това, че укрепва имунната система и сърдечния мускул, освен това предотвратява пренатални здравни усложнения.

Същият витамин е и отлично средство срещу бръчки и не на последно място – понижава значително шансовете за поява наочни болести.

Корите от нар съдържат достатъчно количество витамин С, че да обновят изцяло организма ви.

 

3. Подпомага храносмилателната система

Корите от нар са в състояние да унищожат вредните клетки, намиращи се в храносмилателния тракт.

Именно поради тази причина те биват сочени като идеално средство за лечение на салмонела, диария, язви на жлъчката и различни форми колит.

 

4. Ефективна форма за пречистване

Корите от нар са изключителни по отношение на пълния детокс на организма.

За да си приготвите чай от кори от нар, са ви необходими 20 части вода и 1 част сушени кори от плода.

Корите се поставят в празна чаша и се заливат с гореща вода.

10 гр. сушени кори от нар са достатъчни за една чаша чай от 200 мл.

Покрийте съда и го оставете да престои 25-30 минути. След това пийте чая, без да прецеждате, пише framar.bg.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft