Пресявам брашното и смесвам с бакпулвера-Отделям белтъците от жълтъците-Дамски каприз, който няма да ви остави безразлични!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пресявам брашното и смесвам с бакпулвера-Отделям белтъците от жълтъците-Дамски каприз, който няма да ви остави безразлични!
Пресявам брашното и смесвам с бакпулвера-Отделям белтъците от жълтъците-Дамски каприз, който няма...
1096
Пресявам брашното и смесвам с бакпулвера-Отделям белтъците от жълтъците-Дамски каприз, който няма да ви остави безразлични!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дамски каприз е един от наистина вдъхноваяващите сладкиши, които радват любителите на тези изкушения и винаги са малък празник за сетивата и душата. Опитайте и тази рецепта, която няма да остави безразлични и най-заклетите критици на сладкото.

Необходими продукти:

За блата:

  • 4 жълтъка
  • 4 супени лъжици захар
  • 80 грама краве масло
  • 100 милилитра прясно мляко
  • 200 грама брашно
  • 1 пълна чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка настъргана лимонова кора

За крема:

4 белтъка
1 супена лъжица лимонов сок
8 супени лъжици захар

Още:

400 грама сладко от кайсии
80 грама смлени орехи

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и смесете с бакпулвера.

Отделете белтъците от жълтъците и ги поставете в отделни съдове. В купата при жълтъците добавете захарта, разтопеното краве масло, прясното мляко, настърганата лимонова кора и няколко супени лъжици брашно. Разбъркайте и сложете останалото брашно. Бийте, докато се получи плътна леко лепкава маса. Не добавете повече брашно, защото иначе сладкишът ще стане твърд.

Сипете сместа във форма за печене, покрита с хартия и заравнете.  Сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна и  печете за 20 минути или до суха клечка. Извадете, охладете и премахнете хартията.

След това загрейте сладкото от кайсии за 1-2 минути или докато стане течно и лесно за работа. Сипете го върху студения блат и оставете да стегне отново.

В купа разбийте белтъците на твърд сняг заедно със захарта и лимоновия сок. Бийте до получаване на гъст бял крем с остри върхове. С този крем покрийте десерта. Вземете вилица и му предайте по-рошав вид. По желание поръсете със смелени орехи и поставете в предварително загрята до 120 градуса фурна.  Печете за 20-тина минути или докато десерта получи красива златиста коричка.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft