Примерно меню за Нова година ако все още се чудите какво да сложите на масата

вход през zajenata.bg
За Жената
Примерно меню за Нова година ако все още се чудите какво да сложите на масата
2417
Примерно меню за Нова година ако все още се чудите какво да сложите на масата

С новогодишната си трапеза вие приветствате предстоящата и изпращате отминалата година. Поради това с поднесените ястия изказвате както благодарност за хубавите моменти, така и очакване за все повече такива, пише Gotvach.bg

Новогодишната трапеза трябва да е богата, не само заради празника, а и поради факта, че той продължава цяла нощ.

Възможността да огладнеете още веднъж, след като сте се нахранили, е много голяма.

Предястията и салатите в новогодишното меню трябва да са разнообразни. Поднесете млечна салата, бобена салата, както и плата с различни студени предястия.

Разгледай и нашите изпитани рецепти за Нова Година, както предястия за новогодишната нощ и изпробвани сладкиши за Нова Година.

Ако залагате на домашно приготвеното, то пригответе:

Руска салата

Необходими продукти: 1 кг картофи, 450 мл майонеза, 500 г моркови, 450 г грах зелен, 400 г кисели краставички, 200 г шунка, 3 яйца, 2 ч.л. горчица.

Начин на приготвяне: Картофите се сваряват и обелват, докато са още горещи и се оставят да изстинат. Отделно се сваряват морковите и яйцата, като също се оставят да изстинат. Картофите, морковите, яйцата, киселите краставички и шунката се нарязват на малки кубчета.

Смесват се и към тях се добавя изцедения консервиран или сварен грах. Към салатата се добавят майонезата и горчицата и се разбърква добре. По желание може да се добави и лимонов сок. Салата трябва да отлежи в хладилника поне 2-3 часа преди сервиране.

Като предястие и като гарнитура може да приготвите така вкусните

Пълнени Гъби

Необходими продукти: печурки ( в подходящ за пълнене размер), бяло саламурено сирене, кашкавал, масло, сол и черен пипер на вкус, няколко скилидки чесън.

Начин на приготвяне: Пеурките се почистват, а пънчетата се отстраняват внимателно. Гъбите се нареждат в тава, на дъното на която се сипва съвсем мъничко вода. Във всяка от тях се слага малка бучица масълце, сол и черен пипер на вкус. Фурната се загрява на 200 градуса и тавата се слага в нея.

След около 5-10 минути, спрямо големината на гъбите, тавата се изважда, във всяка гъбка се слага малко от ситно накълцаните скилидки чесън, отгоре - бучица сирене и накрая - тънко резенче кашкавал. Тавичката с гъбите се връща във фурната, да се допекат и докато кашкавалът се зачерви приятно.

Като основно ястие е най-добре да заложите на нещо предимно месно. Като например това:

Новогодишно ястие със свинско месо

Необходими продукти: 800 г свинско филе, 200 мл бяло вино, 200 г кашкавал, 200 мл заквасена сметана, 50 мл олио, 2 с.л. брашно, суха мащерка, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Филето се запържва в сгорещеното олио. Прибавя се 300 мл вода и се задушава на слаб огън до омекване на месото. Когато е готово, месото се вади от соса, нарязва се на ленти и подрежда в чинии за сервиране, а отгоре се настъргва кашкавал. Всяка порция се запича в микровълнова печка или парти грил преди сервиране.

Сосът, останал от печенето се събира и към него се добавя бялото вино, в което е размито брашното. Вари се няколко минути, след което заквасената сметана се разбива и прибавя към соса. Прибавят се и солта, и сухата мащерка, стрита на ситно. С получения сос се заливат приготвеното печено свинско.

Към основното ястие неминуемо е нужна и гарнитура:

Пълнени картофи

Необходими продукти: 2 големи картофа (около 200 г единия), 1 малка глава лук, ситно нарязан, 1 ч.л. слънчогледово олио, парче пресен джинджифил, 1 ч.л. млян кимион, 1 ч.л. ситно нарязан зелен кориандър, 1/2 ч.л. куркума, чеснова сол, 4 с.л. пълномаслено кисело мляко, стръкчета кориандър.

Начин на приготвяне: Картофите се измиват добре с четка и се набождат с вилица. Добре е да са пресни, тъй като рецептата изисква да не се белят.

Почистените картофи се увиват във фолио и се пекат около час на 180 С на фурна. Когато изстинат, се разрязват на половинки и всяка половинка се издълбава с лъжичка. Издълбаното се намачква с вилица.

Лукът се запържва в загрята мазнина, добавят се джинджифил, кимион, кориандър и куркума. След около 1 1/2 - 2 мин се добавят и намачканите картофи. Пържат се пържат още 2 мин.

С получената смес се пълнят издълбаните картофи. Върху всеки от тях се слага по 1 с.л. кисело мляко и стръкче пресен кориандър.

Кокосово-портокалови мъфини

Десертът на новогодишната вечеря носи сладост и приятни усещания за бъдещето.

Необходими продукти: 2-1/2 ч.чаша брашно, 1 ч.чаша захар, 1 ч.л. бакпулвер, 3/4 ч.л. сода, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.ч. портокалов сок, 1/2 ч.ч. олио, 1 яйце, 1/2 ч.ч. кокосови стърготини, 1 с.л. портокалова кора, 1/2 ч.ч. бял шоколадов чипс/ или натрошете на дребно бял шоколад/, 18 формички за мъфини.

За глазурата: 200 г крема сирене, 1/3 ч.ч. меко масло, 2-3 ч.ч. пудра захар, 1 с.л. портокалов сок, 1/2 ч.л. ванилия, цветни кокосови стърготини.

Начин на приготвяне: Брашното, бакпулвера, содата и солта се смесват. Отделно се смесват и яйцето, олиото, захарта, портокаловата кора и портокаловия сок. Към течните съставки се прибавя и брашнената смес. Омесва се добре и се добавят кокосът, и шоколадовият чипс.

Сместа се разпределя във формичките, като не трябва да се препълват. Фурната се загрява на 180 С. Мъфините се пекът 15-20 минути или до готовност, като се проверяват с клечка. Вадят се и се охлаждат.

Глазурата се приготвя, като маслото и крема сиренето се смесват, до получаване на кремообразна смес. Прибавят се портокаловият сок, ванилията и пудрата захар, постепенно в зависимост от желаната плътност на крема. Мъфините се покриват с него.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft