Провансалски пресни картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Провансалски пресни картофи
12446
Провансалски пресни картофи

 

 

 

 

Да, знам, че е горещо и на никой не му се включва фурната. Но ако все пак, ако можете да издържите нейната топлина по някакъв начин, аз горещо ви препоръчвам тази рецепта.

Картофите в нея трябва да се консумират на стайна температура, а не горещи. Така че пригответе това ястие и го хапнете, когато вече е изстинало.

 

 

Продукти:

1 кг. малки пресни картофи (купете най-малките картофи, които намерите, ако те са големи ги нарежете на две)

1 средно голяма глава лук (нарязана от корена към върха)

6 скилидки чесън (намачкан заедно с обелката)

2-3 малки или средни домата (нарязани на парченца по около 3-4 см)

10 маслини без костилки (черни и зелени)

1/2 ч.л. червено люто чили на люспи

1/4 ч.л. чесън на прах

1 с.л. провансалски билки

1/2 чаша зехтин

2 с.л. винен оцет

2 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете всички продукти, с изключение на лука в една голяма купа и разбъркайте с помощта на ръката си, докато зехтина и подправките добре се смесят със зеленчуците.

Сложете всичко в плоска тава. Сложете ги във фурната и печете в продължение на 15 минути на 200 градуса. След това намалете фурната на 170 градуса и печете още 30-40 минути, докато лука и доматите леко се карамелизират и картофите се изпекат. По средата на готвенето разбъркайте картофите, за да може зехтина да достигне до дъното на тавата и да предотвратите тяхното залепване.

Извадете тавата от фурната и оставете ястието да достигне стайна температура. Поръсете с прясно нарязаните кръгчета лук. Ястието е перфектна комбинация за пържоли.

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft