Рецепта за хрупкава салата от тиквички за зимата
6 Юли 2020
1861
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Салатата е хрупкава, необичайна и невероятно вкусна. Приготвя се много просто. Но през зимата можете да се насладите на любимите си зеленчуци!
Продукти, от които се нуждаете:
Килограм и половина тиквички;
- Една чушка;
- Един голям морков;
- 50 г чесън;
- Една голяма глава лук;
- Един чл. л соли;
- Две с.л. захар;
- 50 мл оцет;
- 80 мл слънчогледово масло;
- 2 с.л. доматена паста;
- 260 мл кетчуп.
Как да стигнем до процеса на готвене:
- Тиквички е най-добре да изберете млади. Нарежете ги на тънки кръгчета, чиято дебелина трябва да е около половин сантиметър.
- Обелете лука и нарежете на полупръстени.
- Нарежете чушката на парчета.
- Обелете и настържете морковите със специална ренде за корейски моркови.
- Поставете всички зеленчуци в един голям тиган, добавете сол, захар, налейте олио, добавете кетчуп и доматено пюре, които трябва да се разреждат с чаша вода.
- Смесете всичко и поставете тигана на огъня. Когато масата заври, намалете котлона до минимум и оставете да къкри под затворен капак за половин час, като от време на време се намесвате, за да не изгорите.
- След 30 минути добавете чесън към зеленчуковата маса, добавете оцет и оставете да къкри още пет минути.
- Подредете салатата в буркани, които преди това трябва да бъдат стерилизирани, затегнете капаците, сложете капака и увийте нещо топло.
- След като изстине, прехвърлете на съхранение на хладно място.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари