РУБИНЕНО сладко от ягоди по рецепта на Виолета - без грам консерванти, плодовете са цели, а не кашкави.

вход през zajenata.bg
За Жената
РУБИНЕНО сладко от ягоди по рецепта на Виолета - без грам консерванти, плодовете са цели, а не кашкави.
4934
РУБИНЕНО сладко от ягоди по рецепта на Виолета - без грам консерванти, плодовете са цели, а не кашкави.

Сладкото от ягоди е сред любимите сладка във всяко семейство, а безспорно най-вкусно е в комбинация с палачинки. Естествено, няма по-хубаво от домашното сладко , особено ако може да го приготвите за по-малко от 1 час. Рецептата на Виолета не съдържа консерванти и е с трайност няколко месеца (може да добавите консервант, за да издържи повече), но по тази рецепта се приготвя натурално.

Първо трябва да подготвите стерилизирани буркани, които да се затварят добре, като най-лесно това става на 90 градуса във фурната за около 10 минути. След това трябва да използвате здрави ягоди, така че ако купите точното количество, необходимо за десерта, вероятно няма да ви стигне, защото ще трябва да изхвърлите няколко повредени ягоди.

ягоди във вода

„Купувам повече ягоди, може би още 500 гр., след което изхвърлям повредените, а останалите ги почиствам от зелената част и ги накисвам във вода със сода за хляб, оставям да престоят още половин час, след което ги измивам. добре пак“, казва Виолета.

измити ягоди

„Правя тази рецепта от години и винаги ми стига за няколко месеца, което за мен е много време, защото не съдържа никакви консерванти.“ За да издържи по-дълго, можете да добавите лимонтузу." Ето какво ви трябва:

Рубинено сладко от ягоди

Продукти: 

  • 3 кг ягоди
  • 2 кг захар

Според друга рецепта съотношението е 1:1, така че на 1 кг ягоди трябва да се добави 1 кг захар, но ако намалите количеството захар, сладкото може да е още по-вкусно, особено ако ягодите са сладки.

Ще ви трябват още 1,2 литра вода, като първо се налива литър, след което се добавят още 200 мл вода

Приготвяне: 

Сложете кристална захар в голяма тенджера, след което налейте отгоре 1,2 литра вода. За всеки килограм плод отиват 400 мл вода.

Когато водата заври, изчакайте да поври още малко, докато захарта се разтопи и сгъсти. Получава се консистенция на сироп. Ще трябва да варите още 2-3 минути, разбърквайте, за да се разтвори по-лесно захарта, за да не остане на дъното.

захарен сироп

Когато сиропът се сгъсти, намалете температурата на котлона, аз намалих от 6 на 4, а ако вашият котлон има 9 степени, намалете на 6, така че да къкри. Започнете да добавяте ягодите към сиропа и ги оставете да се варят в него.

ягоди в сироп

Пяната, която ще започне да се образува на повърхността след известно време, трябва да се отстрани, докато се вари при оптимална температура. Не е нужно да разбърквате ягодите, можете само да разклатите внимателно тенджерата.

Ягодите се варят около 30 минути, като непрекъснато се отстранява пяната, а след това, когато сиропът се сгъсти още малко, направете тест с капка от сиропа върху порцеланова чиния - ако се сгъсти, значи е готово! Не трябва да го преварявате, за да не стане гъсто и твърдо.

стерилизирани буркани

Насипете горещото сладко в стерилизираните буркани и затворете здраво с капаците.

Обърнете бурканчетата с капака надолу и оставете сладкото да изстине така, за да "дръпне" капачката, т.е.

да се запечатат с образувалия се вакуум.

буркани ягодово сладко

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft