С тези сладки няма как Коледното вълшебство да не дойде и във вашия дом, а колко се леснички и бързички само

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
С тези сладки няма как Коледното вълшебство да не дойде и във вашия дом, а колко се леснички и бързички само
С тези сладки няма как Коледното вълшебство да не дойде и във вашия дом, а колко се леснички и...
4511
С тези сладки няма как Коледното вълшебство да не дойде и във вашия дом, а колко се леснички и бързички само
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Коледните празници, които се празнуват в почти всеки ъгъл на света, са точно зад ъгъла. И навсякъде жителите на определена страна подготвят традиционни ястия и сладкиши. Днес ще ви споделим рецептата за такива домашни сладки , първоначално тръгнали от Германия (Франкфурт). Запознайте се с Bethmaennchen  - вкусно коледно печиво под формата на малки бадемово-марципанови топки.

Най- хубавото на това изкушение е, че се подготвя бързо и лесно. "Тайната" съставка тук е розова вода. В Германия можете да си я купите в аптека и в нашите условия понякога е трудно да се намери, затова можете да я замените с няколко капки ванилов или бадемов екстракт. за приблизителна доза 30 бисквитки.

Но ако искате да направите автентичен betmenchen , подгответе сами розовата вода : вземете 3 шепи ароматен чай от розови листенца и изсипете 5-6 чаши вода. Поставете да се вари, докато водата се изпари наполовина. След това изцедете течността чрез цедка и имате вече истинска розова вода.

 

съставки

марципан 250 g

 захар 80 грама

бадеми 120 грам

Яйце 1 брой

Розова вода 3-4 супени лъжици

вода 1 супена лъжица

масло на вкус

 

подготовка

Вземете около половината от целия бадем (60 грама), поставете го в тенджера, покрийте с вода и го загрейте. След това охладете и обелете бадемите и нарежете всеки наполовина

коледни сладки
Омесете тестото от марципан, пудра захар и яйчен белтък. Изсушете другата половина от бадемите, натрошете ги в блендер. Добавете този бадем към тестото заедно с брашното и розовата вода. Разбъркайте до гладка текстура, ако масата се окаже твърде лепкава, добавете още малко брашно. Омесете тестото, обвийте го в фолио и охладете за 1 час.

коледни сладки
Извадете тестото и като прилепете малки парчета от него, образувайте малки топчета (2-3 см в диаметър). Поставете ги на лист за печене  намазан с масло. Поставете 2-3 бадеми вертикално на всяка "топка" и леко натиснете.

коледни сладки
Разбийте жълтъка с малко вода и намажете всяка бисквитка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15-20 минути. 

коледни сладки

Вашето коледно вълшебство е готово

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft