Салатата с яйца, която завинаги детронира руската! Сестра ми, която е готвачка, твърди, че по-вкусна не е яла:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Салатата с яйца, която завинаги детронира руската! Сестра ми, която е готвачка, твърди, че по-вкусна не е яла:
Салатата с яйца, която завинаги детронира руската! Сестра ми, която е готвачка, твърди, че...
26700
Салатата с яйца, която завинаги детронира руската! Сестра ми, която е готвачка, твърди, че по-вкусна не е яла:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Преди няколко дни сестра ми и зет ми дойдоха да ме посетят и аз приготвих обилен обяд, за да му се насладим всички. За предястие сервирах нова салата, която намерих в ютюб-канал и мога да кажа, че всички останахме във възторг от вкуса. Салатата стана много кремообразна, но си няма име, затова вкъщи я нарекохме " салата, по-вкусна от руската ".

Сестра ми, която е готвачка, ми каза, че не е опитвала по-вкусна от тази салата и че е по-различна от всички останали. Тя веднага ме помоли за рецептата и каза, че ще я включи в менюто на ресторанта, в който работи. Всички я харесаха толкова много, че трябваше да стана от масата и да направя втора доза от салатата.

Салатата може да се сервира студена от хладилника или топла, веднага след приготвянето. На мен повече ми харесва като поизстине, достатъчно е да престои в хладилника за 2 часаа покрит със стреч фолио. Количествата на съставките са предвидени за една доза, която може да се сервира в дълбока чиния, така че ако приготвяте за повече хора, съответно увеличете количествата. Ето какво ви трябва

Салата, по-вкусна от руската

Продукти: 

  • 6 яйца
  • 1 стрък праз лук
  • 6 кисели краставици
  • 200 г шунка
  • 200 г сирене гауда
  • 180 г замразена и варена царевица
  • 3 супени лъжици майонеза
  • 2 супени лъжици заквасена сметана или гъсто кисело мляко
  • 1 ч. л.
горчица
  • 1 /2 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • Приготвяне: 

    Сварете яйцата твърдо за около 8-10 минути. След това ги оставете да изстинат, обелете ги и ги нарежете на две, след което всяка половина нарежете на две или три ленти и след това на малки кубчета. Прехвърлете яйцата в по-дълбока купа, където ще сервирате салатата или в пластмасова купа, където само ще я приготвите.

    варени яйца

    Отрежете горната част на праза и го разделете по дължина на две ленти, след което нарежете на малки кубчета. Киселите краставички се нарязват по същия начин на лентички, а след това на малки кубчета и се добавят в купата с яйцата, заедно с праза. Шунката се нарязва на кубчета, а сиренето се настъргва и се добавя в купата.

    нарязан праз

    салата с праз

    Варете царевицата, докато омекне, след това я отцедете и добавете в купата. Пригответе дресинга отделно. Смесете майонезата, сметаната, горчицата, солта и черния пипер. Изсипете го върху салатата и разбъркайте всичко, докато салатата стане кремообразна. 

    дресинг за салата

    салата с дресинг

    Украсете с кръгчета сварено яйце и няколко листа магданоз.

    салата с яйца

    Да ви е сладко!

    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft