САМО 3 СЪСТАВКИ в плънката: Обяд за милиони! Правя тази рецепта от години и няма недоволни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
САМО 3 СЪСТАВКИ в плънката: Обяд за милиони! Правя тази рецепта от години и няма недоволни!
САМО 3 СЪСТАВКИ в плънката: Обяд за милиони! Правя тази рецепта от години и няма недоволни!
10686
САМО 3 СЪСТАВКИ в плънката: Обяд за милиони! Правя тази рецепта от години и няма недоволни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е най-бързият пай, който можете да направите за обяд или вечеря. Много е засищащ, със сигурност ще нахрани вас и вашите близки. Плънката, която определя основния вкус, се приготвя от 3 съставки, като ще ви трябват още няколко съставки за тестото и още малко кашкавал, за да хване чудна коричка отгоре. Това разбира се не е задължително, но е много по-вкусно, ако накрая се добави кашкавал.

обяд за милиони

Можете да приготвите пая за кратко време, необходимо е само да запържите съставките за плънката, да омесите тестото и да подредите всичко в тава за печене. Цялата подготовка ще ви отнеме около 30-40 минути, без печенето. Паят е много вкусен докато е топъл, но и като изстине. Ето какво ви трябва, за да го приготвите:

Обяд за милиони

Продукти:

400 г брашно

180 г масло

1 яйце

4 супени лъжици вода

1 чаена лъжичка сол

Освен това: 

1 глава лук

2 парчета пилешки гърди (300-400 г)

1 чаена лъжичка сол

черен пипер на вкус

250 г гъби по избор

300 мл неутрална сметана

150 г кашкавал

Приготвяне: 

Първо се замесва тестото, което трябва да престои 30 минути в хладилник. Замразете маслото предварително, за да е твърдо и да може да го настържете. В по-дълбока купа се изсипват 400 гр. брашно. Сложете всичкото масло или едно кубче от 180 гр.

в брашното и го оваляйте добре, за да не ви лепне.

настъргано масло

тесто за пай

Настържете маслото директно в брашното, от най-грубата страна на рендето. Разбъркайте, след което добавете 1 яйце, 4 супени лъжици вода и 1 чаена лъжичка сол. Замесете гладко и меко тесто, което трябва да е много еластично и да не се разпада. Тестото се меси много кратко, докато се събере. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилника да почине за 30 минути. През това време пригответе съставките за пълнежа.

ЗА ПЛЪНКАТА: Вземете една глава лук и я нарежете на ситно или малко по-едро, зависи как предпочитате повече. Вземете по-дълбок тиган, сложете олио и изчакайте да загрее на ниска температура. Сложете нарязания лук в тигана и при непрекъснато бъркане запържете лука до омекване и златисто кафяво.

пържен лук

Нарежете пилешките гърди на кубчета, посолете и поръсете с черен пипер, след което към омекналия лук добавете нарязаните парчета месо. Сега можете леко да увеличите температурата на котлона.

нарязано пилешко

пиле с лук

При непрекъснато бъркане гответе месото докато побелее и хване коричка, което ще отнеме около 6-7 минути. Отделно се нарязват гъбите (ако са мокри се подсушават предварително) и се добавят към запърженото месо.

нарязани гъби

Гответе всичко на умерена температура, докато се запържат и гъбите, което ще отнеме още 6-7 минути. След като изтече времето, налейте сметана и разбъркайте всичко, докато се получи вкусен сос.

пиле с гъби и сметана

Опитайте плънката и я подправете на вкус, ако е необходимо. Извадете тестото от хладилника, развийте го от стреч фолиото и го поставете в центъра на огнеупорна, правоъгълна форма с нормални размери.

тесто във форма

Намазнете съда предварително, след това разтеглете тестото с ръце по цялата повърхност на формата, така че да се образува борд отстрани, трябва буквално да покрие цялата форма, включително страните.

Изсипете плънката върху тестото и го заравнете добре. Със стените на тестото, които излизат от формата, затворете колкото можете и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

пай с плънка

пай във фурната

След изтичане на времето ястието се изважда внимателно от фурната, поръсва се със 150 г настърган кашкавал и се връща да се запече на същата температура за още 15 минути.

пай с кашкавал

 През това време кашкавалът ще образува коричка. 

вкусен пай с гъби

пай с гъби и пилешко

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft