Свински джолан рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Свински джолан със зеленчуци
1165424

Свински джолан със зеленчуци

свинско месо - 1 свински джолан
сланина - 150 г, може и бекон
мазнина - за пържене
моркови - 2 броя
целина - 1 резен
магданоз - 3 корена
лук - 1 глава
дафинов лист - 1 брой
червено вино - 1 ч.ч.
черен пипер - 15 зърна
червен пипер
мащерка
брашно - 1 с.л.
мазнина - 2 с.л.
оцет - 1 - 2 с.л.

Вземете свинския джолан и го шпиковайте с парчета сланина или бекон. Сложете го да се пържи с 3/4 ч.ч. мазнина, като го обръщате, за да се зачерви равномерно.

След това прибавете морковите, целината, магданозените корени, наситнения лук и задушавайте до омекването им. Налейте 2 ч.ч. гореща вода, пуснете дафиновия лист и зърната черен пипер. Варете месото на умерен огън. Когато е почти готово, прибавете виното.

Извадете месото от чинията и го нарежете на филии с остър нож. Запържете брашното в 2 с.л. мазнина и го разредете със соса от зеленчуците и свинското и оцета.Оставете сосът да ври 5-6 минути, след което полейте с него нарязаното месо.  

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft