Свинското и пилешкото са демоде за празниците - вече всички правят патешки бутчета с кисело зеле. Разкошотия:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Свинското и пилешкото са демоде за празниците - вече всички правят патешки бутчета с кисело зеле. Разкошотия:
Свинското и пилешкото са демоде за празниците - вече всички правят патешки бутчета с кисело зеле....
7990
Източник: edna.bg
Свинското и пилешкото са демоде за празниците - вече всички правят патешки бутчета с кисело зеле. Разкошотия:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За празничната трапеза обикновено предпочитаме познатите ни свинско, телешко и пилешко. Но един вид месо остава пренебрегнато от нас, българите.

Затова днес решихме да ви покажем тази интересна рецепта за патешко с кисело зеле. Патешкото месо е богато на вкус, полезно, а мазнината, която съдържа, идеалнот се съчетава с киселото зеле. И така, ето перфектната рецепта за празника - патешки бутчета с кисело зеле:

Патешки бутчета с кисело зеле

Продукти:

4 патешки бутчета

1600 гр.кисело зеле

200 гр.сурово-пушен колбас

100 гр.сланина или бекон

400 мл ябълков сок

200 мл зелев сок

500 гр.лук шалот

2 скилидки чесън

2 дафинови листа

5 зърна хвойна

1 ч.л.зърна черен пипер

1 ч.л.пушен червен пипер

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете патешките бутчета от излишната мазнина, оголете капачетата им от кожата. Запечете ги в сух тиган от страната на кожата до златисто. Обърнете ги и ги запечете и от другата страна за кратко. Овкусете ги със сол.

Обелете лука и го нарежете на две по дължина, накълцайте чесъна. Запържете ги в малко мазнина (най-вкусно става в свинска мас). Добавете половината от сланината, нарязана на кубчета, и нарязания на шайби колбас. 

Когато лукът започне да се карамелизира, овкусете с черния пипер, дафиновите листа и леко счуканата хвойна. Прибавете нарязаното зеле, пушения червен пипер и го запържете. 

Когато поомекне, поставете патешките бутчета върху зелето в съда. Налейте зелевия сок и ябълковия сок. 

Покрийте с останалата нарязана на ленти сланина, кисело зеле и похлупете. Гответе около 2 часа на 160 градуса, с вентилатор, като фурната не се загрява предварително, ако съдът е керамичен.

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft