Смесете 1 белтък с бадеми и ще получите най-сладкото изкушение БЕЗ фурна и печене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Смесете 1 белтък с бадеми и ще получите най-сладкото изкушение БЕЗ фурна и печене:
Смесете 1 белтък с бадеми и ще получите най-сладкото изкушение БЕЗ фурна и печене:
46010
Смесете 1 белтък с бадеми и ще получите най-сладкото изкушение БЕЗ фурна и печене:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта е изумително проста и изумително вкусна! Нежни бадемови сладки , които се топят в устата, а за приготвянето им не ви е нужно да включвате фурната! 

Целият процес на приготвяне е много прост, единственото нещо, което е малко "по-сложно" е подготовката на бадемите, които трябва да бъдат обелени и след това изпечени, за да имат вкусен аромат. Ако не ги приготвяте вкъщи, можете да ги купите вече обелени и запечени бадеми от магазина. Ето съставките, от които се нуждаете:

Нежни бадемови сладки без печене

Продукти: 

200 г бадеми

125 г захар

125 г мед

1 белтък

Ако искате да направите по-голямо количество от сладкиша (а повярвайте ми, че ще го направите), съответно удвоете количеството на всяка една от съставките, описани по-горе. 

Приготвяне: 

Сложете 200 г бадеми в тенджера и ги залейте със студена вода. Тенджерата се поставя на котлон, който трябва да е включен на средна температура.

бадеми в касерола

След като заври водата, оставете бадемите да се варят още 3 минути. След това се отстранява люспата от всеки бадем, като за по-прост процес можете да закупите вече обелени и печени бадеми.

белени бадеми

След обелването бадемите се нареждат в тава, застлана с хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 170 градуса за 10-15 минути. В по-дълбока купа отделете белтъка от жълтъка и започнете постепенно да разбивате белтъка с миксер, първо на най-ниската скорост, след което постепенно увеличавайте.

печени бадеми

Белтъците трябва да се разбият на твърд сняг, който да не изпада от купата при обръщане. В тиган се слагат 125 г захар и 125 г мед и се варят на ниска температура до карамелизиране на захарта и меда при непрекъснато бъркане. Когато захарта се разтопи с меда, сместа трябва да изглежда течна и чак тогава се сваля от котлона.

захар и мед

меден сироп

Добавете половината от белтъка към разтопената захар и меда и разбъркайте с шпатула, докато съставките се смесят. Постепенно добавете още от белтъка, докато го поемете целия, след което върнете съда на котлона и варете, докато се получи фина гладка смес.

белтъчен сняг

Добавете бадемите към сместа и разбъркайте всички съставки, докато се смесят. Сместа се изсипва в силиконова правоъгълна форма и повърхността се заглажда добре. 

бадемов сладкиш във форма

Сладкишът се прибира в хладилник да стегне за една нощ, поне 12 часа, след което се нарязва на по-малки кубчета и се поднася. 

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft