СОЧЕН сладкиш без брашно - само шоколад, портокал и орехи в неустоима комбинация! От лесен по-лесен:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
СОЧЕН сладкиш без брашно - само шоколад, портокал и орехи в неустоима комбинация! От лесен по-лесен:
СОЧЕН сладкиш без брашно - само шоколад, портокал и орехи в неустоима комбинация! От лесен по-лесен:
6913
СОЧЕН сладкиш без брашно - само шоколад, портокал и орехи в неустоима комбинация! От лесен по-лесен:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Изключително сочен и вкусен сладкиш , който не може да се опише с думи. Приготвя се без брашно и се състои от шоколад, портокал и орехи. Мечтана комбинация! Освен че е много вкусен, този сладкиш без брашно  се приготвя много бързо. Рецепта на нашата читателка Елена Петрова. На вкус много напомня на реване, само че в шоколадов вариант.

Ето необходимите продукти за това импровизирано шоколадово реване :

сиропиран шоколадов сладкиш

Сочен шоколадов сладкиш без брашно

Необходими продукти:

3 яйца

100 г захар

1 чаша прясно мляко (100 мл)

1 чаша грис

1 чаша олио

100 г смлени бисквити

100 г смлени орехи

1 супена лъжица какао

1 пак.бакпулвер

настъргана кора на един портокал

1 пакетче ванилова захар

За сиропа:

200 г захар

200 мл вода

сока от 1 портокал

Приготвяне:

В по-дълбока купа разбийте яйцата на пяна като постепенно добавяте захарта. Разбийте, докато се разтопи и сместа се сгъсти. Най-добре е първо белтъците да се разбият на твърд сняг заедно със захарта, а след това един по един (или наведнъж) да се добавят жълтъците.

продукти сладкиш

Така ще получите по-въздушна смес и тестото ще стане много по-хубаво. След това добавете млякото, гриса, олиото, смлените бисквити, смлените ядки и какаото на прах. След това добавете пресятия бакпулвер, настърганата портокалова кора и ваниловата захар. Разбъркайте с лъжица или шпатула.

 

белтъци и жълтъци

Разбъркайте добре, докато сместа стане компактна и съставките се изравнят. Полученото тесто изсипете върху намаслена тава. По желание отгоре може да поръсите със ситно смлени орехи. Сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 35 минути.

тесто за сладкиш

намазнена тава

тесто в тава

тесто с орехи

През това време направете сиропа. Сложете захарта в тенджера и я залейте с вода. 

захарен сироп

Варете около 5 минути и добавете портокаловия сок. 

сварен захарен сироп

Горещият изпечен блат се нарязва на кубчета, след което се залива със сиропа. 

какаов сладкиш

сладкиш на кубчета

сиропиране сладкиш

Оставете да изстине и да попие. И тогава му се насладете с чаша горещо кафе или чай. 

шоколадов сладкиш в сироп

Да ви е сладко!

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft