Сръбска баница- мехлем за душицата, направо се топи в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сръбска баница- мехлем за душицата, направо се топи в устата
Сръбска баница- мехлем за душицата, направо се топи в устата
53355
Сръбска баница- мехлем за душицата, направо се топи в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 Има хиляди рецепти за баница, но днес сме се спряли на една изключително вкусна и лесна за приготвяне. Пълнежът й е най-разнообразен: извара, сирене, картофи,общо взето по ваш вкус може да експериментирате с всичко

Сръбската баница  е една от най-популярните опции. Първо, готвенето е лесно. Второ, всички съставки са налични. Трето, много е вкусно. Слоеста, ефирна, сърдечна плънка ...

Е, какво може да бъде по-добре?

 

Съставките

Пшенично брашно 700 g

Суха мая 2,5 ч.л.

мляко 400 мл

Яйце 1 бр

масло 340 g

захар 1 супена лъжица

сол 0,5 с.л. л.

Яйчен жълтък 1 бр

Сирене 400 g

 

подготовка

Загрейте млякото. Изсипете сухата мая в него и оставете настрана за 10 минути. След това добавете пшеничното брашно, яйце, 100 г масло, както и захарта и солта. Омесете тестото с мая.

Прехвърлете готовото тесто в дълбок съд. Не забравяйте да го покриете с чиста кърпа или залепващо фолио. Поставете съда с тестото на топло място. То трябва да се увеличи по обем поне 2 пъти.

Докато тестото ви втасва, настържете или намачкайте на бучки сиренет. 

Прехвърлете тестото от купата на чиста повърхност. Първо трябва да го омесите, а след това да го нарежете на около 12 еднакви парчета. Вземете квадратна форма с размери 28 х 28 см. Намажете я с 10 г масло.

Вземете 1 от 12 нарязани парчета тесто с мая и го разточете на тънък слой. То трябва да бъде с приблизително същия размер като съда за печене. Оформете разточеното тесто. Разтопете 230 гр. масло. Вземете четка за готвене и намажете тестото във формата.


Сега направете същото със следващото топче тесто: разточете, поставете отгоре на първия слой и намажете с масло. Поръсете го със сирене. Докато разточите всички парчета, а след това омазняването с масло всичко, но не и последно и е необходимо да поръсите със сирене.


Вземете остър нож и нарежете на малки квадратчета. Уверете се, че острието на ножа преминава през всички слоеве, достигайки дъното на формата. 


Покрийте отново цялата торта с фолио и я изпратете на топло място. Изчакайте, докато се удвои по обем.

След това разбийте 1 жълтък и намажете горния слой с него.


Загрейте фурната до 180 ° C. Изпратете баницата да се пече 40 минути.

Можете да поръсите със семена или подправки, или така да си я оставите.

Разкажете на приятелите си за новата рецепта!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft