Сръбско реване - 4 лъжици захар, 4 лъжици брашно и такава вкусотия не сте яли! Пропито с млечен сироп:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сръбско реване - 4 лъжици захар, 4 лъжици брашно и такава вкусотия не сте яли! Пропито с млечен сироп:
Сръбско реване - 4 лъжици захар, 4 лъжици брашно и такава вкусотия не сте яли! Пропито с млечен...
15848
Сръбско реване - 4 лъжици захар, 4 лъжици брашно и такава вкусотия не сте яли! Пропито с млечен сироп:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази сочна млечна торта е перфектният десерт за делник и празник. Оригиналната рецепта идва от Сърбия, където този нежен млечен сладкиш е на почит под името Кох.

Изключително лесен за приготвяне, сръбският кох ще ви плени с невероятен вкус. Ето и рецептата:

Сочна млечна торта

Продукти:

500 мл прясно мляко

4 с.л. брашно

4 с.л. грис

9 с.л. захар

6 яйца

5 гр. бакпулвер

1 пак. ванилия

Приготвяне:

Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте на пяна, след което добавете 6 с.л. захар и разбийте до стабилна пяна. Добавете един по един жълтъците, като разбивате хубаво, докато масата се увеличи с около 3 пъти на обем.

Изсипете гриса, брашното и бакпулвера, разбъркайте внимателно с лъжица, така че сместа да остане нежна и въздушна.

Намажете подходяща форма с масло, поръсете с брашно и излейте вътре тестото. Загрейте фурната на 180 градуса и печете сладкиша 25 минути.

Докато тортата се охлажда, пригответе заливката: сварете млякото и добавете ванилияна и останалите 3 с.л. захар. Варете, докато захарта се разтвори напълно.

Нарежете сладкиша директно във формата на порционни парчета и го залейте с горещия сос. Охладете напълно и пъхнете в хладилника за още няколко часа да попие хубаво.

Да ви е сладко

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft