Такива палачинки 100% не сте яли- влюбих се от първата хапка, всеки уикенд вече си ги правим

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Такива палачинки 100% не сте яли- влюбих се от първата хапка, всеки уикенд вече си ги правим
Такива палачинки 100% не сте яли- влюбих се от първата хапка, всеки уикенд вече си ги правим
31062
Такива палачинки 100% не сте яли- влюбих се от първата хапка, всеки уикенд вече си ги правим
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако не можете да правите перфектно тънки палачинки , или всичките стават на бучки - не се отчайвайте. Просто трябва да се обърнете към националните рецепти на други страни. Миналата година живях в Прага три месеца и местните жени ме научиха как да си правя палачинки. 

Тези необичайни и вкусни палачинки ме спечелиха веднага! Приготвят се просто и се оказваха много вкусни.

Палачинки с ябълки

Днес редакторите ни ще ви кажат как да приготвите палачинки с ябълка и стафиди. Нещо между сладък омлет и нежна сочна бисквита!

СЪСТАВКИТЕ

240 г брашно
7 яйца
400 мл мляко
4 супени лъжици захар
3 супени лъжици. пудра захар
2 ябълки
3 супени лъжици стафиди
3 супени лъжици  масло (разтопено)
4 супени лъжици коняк
щипка сол

ПОДГОТОВКА

Измийте ябълките, обелете, отстранете сърцевината и нарежете на тънки филийки. Стафидите също се измиват и сушат.

Яйцата разделяте на жълтъци и белтъци. В удобен съд смесете жълтъците, 2 супени лъжици захар, мляко, сол. Пресейте брашното и добавете към тестото.

Разбъркайте белтъците до голяма пяна, внимателно смесете в тестото. 

Разтопете супена лъжица масло в тигана, поръсете с нарязани ябълки, поръсете с останалата захар и ги оставете да къкрят до омекване за 2 минути. След това изсипете половината тесто върху ябълките и изчакайте до златист цвят на умерен огън.

Половината стафиди се поставят върху тестото по време на печене. Обърнете го, оставете го от другата страна за половин минута. След това направете тесто с дървена шпатула на произволни парчета.

И веднага поръсете обилно с 2 супени лъжици пудра захар, която почти веднага започва да се карамелизира на горещо. Махнете тигана от огъня, полейте палачинката с ром, подпалете тигана и отново го сложете на огъня, така че ромът да изгори. Пригответе останалата половина от тестото по същия начин.

Сложете палачинката в чиния и поръсете с пудра захар. По желание можете да добавите сладко или сладолед.

 

Такива палачинки могат да се приготвят и с пресни плодове или да се използват консервирани плодове от компот.

Разкъсаните палачинки са отлично ястие от чешката и виенската кухня. Според мен това е идеалното решение за закуска. Започнете деня си вкусно!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft