Закуска, с която трябва да поглезите любимите си хора, когато имате такава възможност - домашни бюречета с месо , които съвсем лесно може да приготвите сами! От месенето, разточването на корите и навиването им - ние ще ви дадем пълни инструкции със снимки и накрая ще се възнаградите с прекрасен резултат! Гарантираме, че първата тава ще се изяде още гореща, от фурната! И така ето какво ви трябва за неустоимите и Топящи се в устата Царски бюречета с месо :
Топящи се в устата Царски бюречета с месо
Продукти (измерени с чаша от 200 ml и малка чаена чаша от 100 ml):
За тестото:
- 1 чаша топла вода
 - 1 чаша топло мляко
 - 1 чаена лъжичка суха мая
 - 1 чаена лъжичка сол
 - 4 1/2 чаши брашно
 - 1 супена лъжица олио за омесване на тестото
 
За намазване:
- 50 гр. разтопено масло
 - 1/2 чаена чаша олио 50 мл
 
За плънката:
- 3 средно големи глави лук
 - 300 г кайма
 - подправки: сол, черен и червен пипер
 - 1 връзка ситно нарязан магданоз
 
За намазване отгоре:
- 1 жълтък
 - 1 ч.л.
 
Приготвяне:
Замесете меко тесто от посочените продукти, като го полеете с малко олио и го омесете добре, за да стане гладко и еластично. Веднага го разделете на 6 топки, сплескайте ги с длани и ги потопете в мазнина.

Снимка: YouTube
Оставете ги захлупени да починат около 15 минути, като през това време запържете ситно нарязания лук с месото. Подправете на вкус. По желание се добавя ситно нарязан магданоз или зеле.

Снимка: YouTube
Върху равна повърхност постепенно с длани разточете голяма тънка кора. Поръсете пълнеж по цялата повърхност. В единия край сложете дълга точилка и набръчкайте леко кората, докато я навивате на руло.

Снимка: YouTube
След това извадете точилката и навийте рулото на баничка.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Подредете баничките в тава, застлана с хартия за печене, и след като почиват около 15 минути ги намажете с жълтък и по желание ги поръсете със сусам, кимион...

Снимка: YouTube
Печете ги в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        







