Този зеленчук е най- добрата превенция за рак, хапвайте всеки ден и се радвайте на добро здраве

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Този зеленчук е най- добрата превенция за рак, хапвайте всеки ден и се радвайте на добро здраве
10753
Този зеленчук е най- добрата превенция за рак, хапвайте всеки ден и се радвайте на добро здраве

Учени от Университета в Мичиган направиха наистина революционно откритие. В своите изследвания те установяват, че обикновените броколи могат да помогнат в борбата с рака на гърдата .

Онколозите са извлекли веществото сулфорафан от зеле и го тествали върху лабораторни мишки. Експериментите показват, че този компонент унищожава раковите клетки и не им позволява да се разделят, като същевременно не вреди на здравите клетки. Звучи невероятно!

 

Броколи в борбата с рака

Съвременните методи за лечение на рак не могат да унищожат раковите стволови клетки, така че рецидиви възникват дори след няколко курса химиотерапия. Експериментите с броколи показват, че това зеле е жизненоважно за жени с диагноза рак на гърдата или рак на матката, както и за тези, които имат предразположение към ракови клетки

 

Това чудно зеле не само унищожава ДНК на раковите клетки и инхибира растежа им, но и премахва излишния естроген и до 10% от холестерола от организма. Токсините, съдържащи се в влакната на зеленчука, са абсолютно безвредни за хората.

 

Броколи за токсини, сърдечни заболявания и целулит

Дори преди сензационното откритие броколите винаги са били изключително полезни. Те съдържат изобилие от витамини (В1, В2, В9, С и А) и минерали (желязо, магнезий, калий, хром, манган, калций и мед).

Зелето ефективно премахва токсините , подобрява работата на сърцето, предотвратява атеросклерозата, а също така укрепва косата и запазва младежката кожа . Поради високото си съдържание на калий зеленчукът предотвратява застоя на вода в тъканите и в резултат на това появата на целулит. Също така, броколите са чудесни за борба с махмурлука поради високото наличие на витамините В и С.

Този зеленчук е номер 1 в диетата на жените, които се грижат за фигурата си. Калоричното съдържание на броколи е само 34 kcal на 100 g , те имат деликатен вкус и деликатна текстура. Добре е да ги комбинирате с гъби, риба и картофи, печете и добавяте към пайове, супи и яхнии.

Най-често броколите се използват варени: 5-7 минути готвене в подсолена вода са достатъчни. Този сорт дори може да се яде суров , добавяйки към салати и зеленчукови чинии.

Ако досега сте избягвали този невероятен продукт, преразгледайте: ползите за здравето от него са безценни. Уверете се колко е вкусно и здравословно е например една запеканка от броколи и карфиол.

Ако тази статия ви е била полезна, запазете я и споделете с приятелите си. И бъдете здрави!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft