Тънко, по-тънко тесто с мая за най-вкусната пица от италианската ми свекърва-В техния край всички така ги правят

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тънко, по-тънко тесто с мая за най-вкусната пица от италианската ми свекърва-В техния край всички така ги правят
Тънко, по-тънко тесто с мая за най-вкусната пица от италианската ми свекърва-В техния край всички...
15543
Тънко, по-тънко тесто с мая за най-вкусната пица от италианската ми свекърва-В техния край всички така ги правят
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Харесвате ли пица? Ние - много! Ето защо рецептата, споделена с мен от моя стар приятел, живеещ в Неапол, дойде много удобно. И тази рецепта не е самата пица, а тестото за нея.
Знаете ли, че тайната на апетитната пица е не само в пълнежа, но и в успешната основа?
Основата на брашното по тази рецепта е тънка и много мека, а самото готвене не отнема много време и не изисква много сила или специални кулинарни умения.

Как се прави тесто за пица

Днес ще ви разкажем как да правите тънко, вкусно и меко тесто за пица у дома .

Сега домашното ми печене не е по-лошо от това, което опитахме в Италия!

СЪСТАВКИ

400 г пшенично брашно

0,5 ч. л. сол

8 г суха мая

1 супена лъжица захар

2.5 ч.л.   зехтин

220 мл вода

малко брашно и масло за работа с тесто

ПОДГОТОВКА

Смесете брашното със сол, след това го изсипете на масата или в купа. Направете кладенче.

В удобен контейнер, маята се разтваря и захарта в топла вода, изсипва се в кладенчето.

Започвайки от центъра, размесвайте тестото с ръце или с лъжица, като постепенно хващате брашното от ръбовете. В процеса се добавят две супени лъжици зехтин на порции.

За 5 минути, омесете тестото с ръцете си на масата, така че да стане гладко и еластично.

Разточете тестото.

Почистете стените и дъното на съда с тънък слой зехтин, след това поставете тестото, навийте го и го покрийте с кухненска кърпа или фолио.
Тестото се оставя на стайна температура за половин час. Тестото трябва приблизително да се удвои.

Разделете тестото на 2 равни части,разточете всеки слой, сложете пълнежа отгоре.

Изберете пълнежа както ви хареса. Вземете домат или майонеза като сос и намажете. Нарежете колбас на много тънки филийки или кубчета.
Твърдото сирене или кашкавал се рендосва. Добавете любимите си подправки, пресни билки: копър, магданоз или босилек.

 

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Тестото става за пица, пайове, палачинки, кнедли. Сега няма да ви се налага да ровите в интернет или да преглеждате списания за готвене в търсене на прилична рецепта!

Тази рецепта със сигурност ще ви помогне в момента, в който искате да ядете топла пица, и ще бъде твърде мързеливо да отидете за него в пицария или супермаркет. При спазване на горепосочените пропорции и броя на продуктите получавате меко, тънко и еластично тесто . Завършете го с абсолютно всяка плънка и ще получите вкусна и ароматна пица на вашата маса .

Споделете рецептата с приятелите си в социалните мрежи!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft