Фалшива шкембе чорба - хитът за постите. По-добра от оригинала и с невероятен аромат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Фалшива шкембе чорба - хитът за постите. По-добра от оригинала и с невероятен аромат:
Фалшива шкембе чорба - хитът за постите. По-добра от оригинала и с невероятен аромат:
12571
Източник: vesti.bg
Фалшива шкембе чорба - хитът за постите. По-добра от оригинала и с невероятен аромат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хубавото шкембе си е класика в жанра за всяко българско семейство. И това, че тази година сте решили да спазвате Коледните пости, не бива да ви лишава от любимото ароматно удоволствие.

За всички, които се въздържат от консумацията на месо и млечни продукти, предлагаме този вкусен и лесен вариант на  шкембе чорба - по-вкусна от оригиналната. Ето как се прави фалшива шкембе чорба :

Фалшива шкембе чорба

Продукти:

250 гр.гъби кладница

250 гр.гъби кралска печурка

100 гр.кокосово масло

1 пълна с връх с.л.пушен червен пипер

4 скилидки чесън

1 л овесено мляко

100 мл ябълков оцет

½ ч.л.хрян

лют червен пипер

сол

фалшиво шкембе

Начин на приготвяне:

Сложете тенджера на котлона и сипете кокосовото масло. Почистете и нарежете гъбите. Сложете ги в загрятата мазнина, за да започнат да се готвят. Добавете и ситно нарязания чесън. Задушете, докато започнат да освобождават водата и ароматите си. Добавете пушения червен пипер. Разбъркайте.  Налейте вода, колкото да покрие гъбите.

Оставете сместа да поври под капак, за да стане вкусен гъбен бульон. Посолете.

Сипете млякото и отнемете съда от котлона. Отделно, за да направите кондиментите в купичка смесете настърган чесън, хрян и ябълков оцет, а в отделно съдче поднесете лютия пипер.

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft