Хайвер от тиквички-Влюбих се в тази рецепта преди много години и все още я правя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хайвер от тиквички-Влюбих се в тази рецепта преди много години и все още я правя
Хайвер от тиквички-Влюбих се в тази рецепта преди много години и все още я правя
21806
Хайвер от тиквички-Влюбих се в тази рецепта преди много години и все още я правя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Истински и невероятно вкусен хайвер от тиквички за зимата. 
Съставки:

  • 1 кг обелени тиквички, нарязани на малки кубчета,
  • 0,5 кг червени чушки на кубчета,
  • 450 г лук,
  • 500 г моркови,
  • 4 скилидки чесън,
  • 150 мл олио,
  • 55 г захар,
  • 25 г сол,
  • 0,5 чаени лъжички смлян черен пипер,
  • 170 г доматена паста,
  • 25 мл 9% оцет.

Получаване:
Изсипете 150 мл олио в тигана, добавете лука, настърганите моркови, нарязания чесън, черен пипер, задушете 15 минути, като разбърквате, за да не загори.

След това добавете 55 г захар, 25 г сол, тиквички, разбъркайте и оставете да къкри 40 минути на среден огън, като разбърквате от време на време. Добавете 0,5 чаени лъжички смлян черен пипер, 170 г доматено пюре, разбъркайте, задушете 15 минути.

Не забравяйте да добавите 25 мл 9% оцет, разбъркайте и тествайте дали има достатъчно сол и захар.

След това оставете да къкри още 5 минути. Извадете от котлона, пюрирайте с блендер, сложете на слаб огън, оставете да заври и изключете.
Подредете хайвера в стерилизирани буркани. Увийте в одеяло, обръщайки бурканите с дъното нагоре, докато се охладят. Ако не обичате чушки, тогава вземете 1,5 кг тиквички (обелени).

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft