Чичо ми живя дълги години в Чикаго и всеки път като си идваше тук ни правеше тази типично тяхна торта, умирахме си от кеф

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чичо ми живя дълги години в Чикаго и всеки път като си идваше тук ни правеше тази типично тяхна торта, умирахме си от кеф
Чичо ми живя дълги години в Чикаго и всеки път като си идваше тук ни правеше тази типично тяхна...
25394
Източник: http://hitrinibg.com/torta-amerikana/2/
Чичо ми живя дълги години в Чикаго и всеки път като си идваше тук ни правеше тази типично тяхна торта, умирахме си от кеф
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата за вкусната торта Американа е авторска. Приготвянето и е много лесно и бързо.

Като казвам лесно и бързо, съвсем не се шегувам, тъй като ви е необходимо 1 час да я направите. Това е една различна и доста вкусна торта. Обичам да експериментирам и да приготвям вкусотии. В тази торта може да контролирате съдържанието на захар и да я приготвите според вашия вкус. Тъй като ние не си падаме по много сладките неща, захарта е ограничена. Вие бихте могли да завишите количеството захар, макар че ако я приготвите така както съм дала захарта е достатъчно сладка.

 

Необходими продукти:

За блатовете: 300 мл. прясно мляко, 2 яйца, 2 равни чаени лъжички бакпулвер, 1 супена лъжица със заоблен връх какао, 200 гр. брашно (при мен брашното е типово), 50 мл. стопено краве масло (охладено), 3 равни супени лъжици захар (сложила съм кафява), голяма щипка сол, 1 ванилия.

За крема: 500 гр. маскарпоне, 3 жълтъка, 3 чаени лъжички захар, сироп Monin, който може да бъде заменен от Марсала, ликьор от вишни или прахче ванилия, 1 чаена лъжичка бял желатин.

За глазурата: 100 гр. шоколадов кувертюр, 3 супени лъжици шарлан.

 

Приготвяне на торта 

В купа смесете сухите съставки- брашно, какао, бакпулвер, захар, ванилия и щипката сол и разбъркайте добре съставките. В друга купа смесете яйцата, прясното мляко и стопеното краве масло. Разбийте за кратко с миксер, за да се смесят съставките.

Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до еднородност с миксер на ниска степен. Оставете сместа за 10 минути да отлежи. През това време направете крема от жълтъците и сложете желатина в 30 мл. студена вода да набъбне.

Сложете жълтъците със захарта в подходящ съд за водна баня и разбъркайте до смесване (бъркам с тел за разбиване). Поставете съда на водна баня и бъркайте непрекъснато до сгъстяването на жълтъците. За около 2-3 минути кремът от жълтъци е готов. Искаме жълтъците да се сготвят и да не са сурови- стават на пухкава мека пяна. Отместете го и сложете в горещата вода съда с набъбналия желатин да се стопи.

Добавете го към жълтъците и подправете крема с ванилия, ликьор, Марсала или посоченият от мен сироп. Разбъркайте и сложете съда с крема да се охлажда в друг съд със студена вода. Разбърквайте от време на време. 

 

ИЗПЕЧЕТЕ СИ БЛАТОВЕТЕ ЗА ВАШАТА ТОРТА АМЕРИКАНА НА ТИГАН С НЕЗАЛЕПВАЩО ПОКРИТИЕ.

Тиганът, който ползвам е с диаметър на дъното 20 см. Загрейте тигана (ако се страхувате да не ви залепне тестото сложете не повече от 1/2 чаена лъжичка олио и разнесете. От посочените продукти за блатовете излизат 7 пухкави блатчета.

Сипете 1 черпак в загрятия тиган (печете на средна температура. Котлона ми е с 6 степени пека на 4). Щом повърхността започне да засъхва обърнете и изпечете от другата страна. Печенето е като при палачинките. Готовите изпечени блатове нареждайте един до друг, за да изстинат бързо.

Когато сте готови с блатовете, разбийте с миксер маскарпонето (ако мислите, че тортата няма да ви е сладка сложете 1-2 супени лъжици захар по време на разбиването). Щом стене маскарпонето гладко, добавете напълно изстиналия крем от жълтъци. Разбийте двата крема до смесване.

Ако имате ринг за торта може да го ползвате. Слагате един блат и разнасяте равномерно 2 лъжици от крема. Така редувате като завършвате с крем. Оставяте за 30-40 минути в хладилник.

Пригответе си през това време шоколадовата глазура. В подходящ съд за водна баня начупете кувертюра и към него добавете шарлана, който ще обогати вкусът му. Разтопете на водна баня като бъркате периодично, за да се смесят добре. Охладете до телесна температура.

Извадете охладената торта. Ако е в ринг я освободете и я облейте с глазурата. Върнете в хладилника да се стегне шоколада.
Поднесете вкусната торта Американа с чаша ароматно кафе, чай или мляко. Насладете се на вкусът и.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft